Koti ja keittiö 9/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
4 annosta
n. 500 g luumuja
1 dl punaista portviiniä, Marsalaa tai muuta jälkiruokaviiniä
1 ½ dl vettä
1 dl hillosokeria
Maustettu ranskankerma:
200 g (1 prk) ranskankermaa
3 rkl tomusokeria
1 rkl limoncelloa tai sitruuna-mehua
Tarjoiluun:
3 rkl rouhittuja pistaaseja
1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja neste muuttuu hieman siirappiseksi. Huomaa, että se jähmettyy jäähtyessään.
4. Sekoita ranskankermaan tomusokeri ja limoncello.
5. Lisää sokeria, jos pidät makeammasta ranskankermaseoksesta.
6. Tarjoa portviiniluumut ranskankerman kanssa.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: Helppo
Hinta: noin 11 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2