Artikkeli

Porkkanakeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa ja pyörittele paloitellut kasvikset siinä...

4 si­pu­lia

8 pork­ka­naa

1 rkl voi­ta

1 rkl öl­jyä

1 rkl hie­nok­si ha­kat­tua in­ki­vää­riä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 kal­tat­tua to­maat­tia

7–8 dl ka­na­lien­tä

1 1/2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

Tar­joi­luun:

sme­ta­naa

pork­ka­na­las­tu­ja

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le si­pu­lit ja pork­ka­nat.

2. Kuu­men­na voi-öl­jy­se­os kat­ti­las­sa ja pyö­rit­te­le pa­loi­tel­lut kas­vik­set sii­nä.

3. Se­koi­ta jouk­koon kuo­ri­tut ja hie­nok­si ha­ka­tut in­ki­vää­ri ja val­ko­si­pu­lit. An­na nii­den peh­me­tä het­ki.

4. Li­sää jouk­koon kal­ta­tut ja kuo­ri­tut to­maa­tit, ka­na­lie­mi ja maus­teet. Kei­tä se­os­ta mie­dol­la läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia.

5. So­seu­ta keit­to. Kuu­men­na keit­to uu­del­leen ja li­sää tar­vit­ta­es­sa ka­na­lien­tä.

6. Tar­joa val­mis keit­to sme­ta­nan ja pork­ka­na­las­tu­jen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ