Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 1–2/2015 

Popcorn-browniet

Suklaabrowniet on päällystetty popcorn-suolapähkinä-vaahto­kark­ki­se­ok­sella.

noin 12 pa­laa

Brow­nie­poh­ja:

175 g voi­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

2 mu­naa

2 ¾ dl so­ke­ria

¼ tl suo­laa

¾ tl ka­ne­lia

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pop­corn­pääl­li­nen:

150 g pie­niä vaah­to­kark­ke­ja

1 tl kaa­ka­o­jau­het­ta

30 g voi­ta

70 g pop­cor­ne­ja

150 g paah­det­tu­ja suo­la-päh­ki­nöi­tä

(ri­paus me­ri­suo­laa)

Li­säk­si:

75 g tum­maa suk­laa­ta

1. Su­la­ta voi ja pa­loi­tel­tu suk­laa kat­ti­las­sa. Se­koit­te­le, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja so­ke­ri. Se­koi­ta muut kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää suk­laa­se­ok­seen.

2. Vuo­raa reu­nal­li­nen uu­ni­vuo­ka (noin 20 x 30 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

3. Lai­ta vaah­to­kar­kit, kaa­ka­o­jau­he ja voi kat­ti­laan. Kuu­men­na ja se­koi­ta koko ajan, kun­nes vaah­to­kar­kit ovat peh­men­neet ja sula­neet. Siir­rä kat­ti­la pois lie­del­tä.

4. Li­sää heti pop­cor­nit, päh­ki­nät ja suo­la vaah­to­kark­ki­se­ok­seen. Se­koi­ta hy­vin. Le­vi­tä seos brow­nie­poh­jan pääl­le.

5. Su­la­ta suk­laa ja rai­doi­ta pop­corn­pääl­li­sen pin­ta sil­lä.

6. An­na jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa. Leik­kaa pa­la­sik­si.

Vii­ni­suo­si­tus: Tum­man mar­jai­nen ja ke­vy­en maus­tei­nen Gra­ham’s Na­tu­ra Re­ser­ve Port, Por­tu­ga­li, 20,90 e (luo­mu)