MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
noin 12 palaa
Browniepohja:
175 g voita
150 g tummaa suklaata
2 munaa
2 ¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
¾ tl kanelia
ripaus cayennepippuria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Popcornpäällinen:
150 g pieniä vaahtokarkkeja
1 tl kaakaojauhetta
30 g voita
70 g popcorneja
150 g paahdettuja suola-pähkinöitä
(ripaus merisuolaa)
Lisäksi:
75 g tummaa suklaata
1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää munat yksitellen ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen.
2. Vuoraa reunallinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
3. Laita vaahtokarkit, kaakaojauhe ja voi kattilaan. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes vaahtokarkit ovat pehmenneet ja sulaneet. Siirrä kattila pois liedeltä.
4. Lisää heti popcornit, pähkinät ja suola vaahtokarkkiseokseen. Sekoita hyvin. Levitä seos browniepohjan päälle.
5. Sulata suklaa ja raidoita popcornpäällisen pinta sillä.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa palasiksi.
Viinisuositus: Tumman marjainen ja kevyen mausteinen Graham’s Natura Reserve Port, Portugali, 20,90 e (luomu)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2