Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Pistaa­si­vii­paleet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat ja sekoita taikinaksi...

(n. 45 kpl)

4–4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl so­ke­ria

2 tl lei­vin­jau­het­ta

(1 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta)

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl rou­hit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1 dl rou­hit­tu­ja man­te­lei­ta

3 mu­naa

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon ke­vy­es­ti vat­ka­tut mu­nat ja se­koi­ta tai­ki­nak­si.

2. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kak­si noin 30 cm tan­koa (le­veys n. 5 cm ja pak­suus n. 2 ½ cm)

.

3. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia ja siir­rä jääh­ty­mään.

4. Leik­kaa tan­got te­rä­väl­lä veit­sel­lä sen­tin pak­sui­sik­si, vi­noik­si vii­pa­leik­si. Nos­ta kyl­jel­leen pel­lil­le ja kui­va­ta vie­lä uu­nin jäl­ki­läm­mös­sä noin 10–15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ