Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Pistaasinen musta­he­ruk­ka­kakku

(8–10:lle)

6 mu­naa

2 1/2 dl so­ke­ria

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te ja pääl­lys­te:

1 prk (250 g) vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1 prk (200 g) mai­to­rah­kaa

3 1/2 dl mus­ta­he­ruk­ka­hil­loa

1/2 dl hil­lo­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

2 le­vyä (à 60 g) so­ke­ri­pis­taa­sia

2–3 dl tuo­rei­ta man­si­koi­ta

2 dl rou­hit­tu­ja, val­koi­sia ma­ren­ke­ja

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja yh­dis­tä ne muna-so­ke­ri­vaah­toon. Se­koi­ta tai­ki­na va­ro­vas­ti ta­sai­sek­si.

3. Pais­ta poh­jaa korp­pu­jau­ho­te­tus­sa ir­to­poh­ja­vuo­as­sa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syys ti­kul­la.

4. Ku­moa kak­ku vuo­as­ta. Leik­kaa jääh­ty­nyt poh­ja kol­meen osaan.

5. Kei­tä kat­ti­las­sa 2 1/2 dl hil­loa ja hil­lo­so­ke­ria. Jääh­dy­tä.

6. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke. Yh­dis­tä va­nil­ja­vaah­to, rah­ka ja hil­lo.

7. Lai­ta kak­ku­le­vy ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Le­vi­tä pääl­le ohut ker­ros hil­loa ja täy­tet­tä. Tee toi­nen ker­ros ja pei­tä kol­man­nel­la poh­jal­la. Pääl­lys­tä täyt­teel­lä. Pei­tä ja an­na ve­täy­tyä vii­le­äs­sä yön yli.

8. Rou­hi so­ke­roi­tu pis­taa­si­le­vy kar­ke­ak­si muo­vi­pus­sin si­säl­lä ja ko­ris­te­le rou­heel­la ka­kun si­vut.

9. Ko­ris­te­le kak­ku man­sik­ka­loh­koil­la ja mu­ren­ne­tul­la ma­ren­gil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ