Koti ja Keittiö 05/2006
(8–10:lle)
6 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällyste:
1 prk (250 g) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
3 1/2 dl mustaherukkahilloa
1/2 dl hillosokeria
Koristeluun:
2 levyä (à 60 g) sokeripistaasia
2–3 dl tuoreita mansikoita
2 dl rouhittuja, valkoisia marenkeja
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
3. Paista pohjaa korppujauhotetussa irtopohjavuoassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
4. Kumoa kakku vuoasta. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
5. Keitä kattilassa 2 1/2 dl hilloa ja hillosokeria. Jäähdytä.
6. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä vaniljavaahto, rahka ja hillo.
7. Laita kakkulevy irtopohjavuokaan. Levitä päälle ohut kerros hilloa ja täytettä. Tee toinen kerros ja peitä kolmannella pohjalla. Päällystä täytteellä. Peitä ja anna vetäytyä viileässä yön yli.
8. Rouhi sokeroitu pistaasilevy karkeaksi muovipussin sisällä ja koristele rouheella kakun sivut.
9. Koristele kakku mansikkalohkoilla ja murennetulla marengilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2