Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2006

Pistaasi-korian­te­ri­pes­tolla täytetty kananpojanrinta, korian­te­ri­kastike

Poista rintapaloista nahka ja kuivaa lihan pinta. Hiero pintaan suola ja sokeri ja anna maustua viileässä kolme tuntia...

4–6 (noin 1,5 kg) mais­si­ka­nan tai jy­väb­roi­le­rin rin­taa

2 rkl suo­laa,

2 rkl so­ke­ria

2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Täy­te:

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

50 g kuo­rit­tu­ja pis­taa­se­ja

1 kel­tu­ai­nen

1 rkl soi­jaa

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1. Pois­ta rin­ta­pa­lois­ta nah­ka ja kui­vaa li­han pin­ta. Hie­ro pin­taan suo­la ja so­ke­ri ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä kol­me tun­tia.

2. Pyy­hi pois yli­mää­räi­set maus­teet ja hie­ro li­haan sit­ruu­nan­kuo­ri. Rou­hi pin­nal­le mus­ta­pip­pu­ria.

3. Se­koi­ta täy­te­ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la kul­hos­sa ta­sai­sek­si.

4. Leik­kaa rin­ta­fi­lei­siin tas­kut ja le­vi­tä täy­tet­tä nii­hin. Nos­ta li­hat voi­del­tuun vuo­kaan ja pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 150 as­tees­sa noin 30 min, lä­pi­kyp­säk­si.

5. Nos­ta li­hat uu­nis­ta ja an­na le­väh­tää het­ki fo­li­oon kää­rit­tyi­nä. Vii­pa­loi ja ase­ta tar­jol­le.

Hin­ta: mais­si­ka­nan­po­jas­ta 35,80 €, jy­väb­roi­le­ris­ta 22,80 €

Val­mis­tu­sai­ka: 45 min + maus­tu­mi­sai­ka 3 t

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Ko­ri­an­te­ri­kas­ti­ke

3 dl vet­tä

1 dl so­ke­ria

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

3/4 dl paah­det­tu­ja

see­sa­min­sie­me­niä

ri­paus suo­laa

1. Pane kat­ti­laan sit­ruu­na­me­hu, so­ke­ri ja vesi. Kei­tä noin 10 mi­nuut­tia.

2. An­na jääh­tyä. Li­sää ko­ri­an­te­ri ja paah­de­tut see­sa­min­sie­me­net. So­seu­ta seos sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

3. Maus­ta kas­ti­ke ri­pauk­sel­la suo­laa, va­lu­ta vie­lä ha­lu­tes­sa­si sii­vi­län läpi ja tar­joa ka­nan­po­jan­rin­nan kans­sa.

Hin­ta: 1,95 €

Val­mis­tu­sai­ka: 15–20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ