Koti ja keittiö 3/2006
4–6 (noin 1,5 kg) maissikanan tai jyväbroilerin rintaa
2 rkl suolaa,
2 rkl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria
Täyte:
1 ruukku tuoretta korianteria
50 g kuorittuja pistaaseja
1 keltuainen
1 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1. Poista rintapaloista nahka ja kuivaa lihan pinta. Hiero pintaan suola ja sokeri ja anna maustua viileässä kolme tuntia.
2. Pyyhi pois ylimääräiset mausteet ja hiero lihaan sitruunankuori. Rouhi pinnalle mustapippuria.
3. Sekoita täyteainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi.
4. Leikkaa rintafileisiin taskut ja levitä täytettä niihin. Nosta lihat voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 30 min, läpikypsäksi.
5. Nosta lihat uunista ja anna levähtää hetki folioon käärittyinä. Viipaloi ja aseta tarjolle.
Hinta: maissikananpojasta 35,80 €, jyväbroilerista 22,80 €
Valmistusaika: 45 min + maustumisaika 3 t
Vaikeusaste: melko helppo
Korianterikastike
3 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
1 ruukku tuoretta korianteria
3/4 dl paahdettuja
seesaminsiemeniä
ripaus suolaa
1. Pane kattilaan sitruunamehu, sokeri ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Anna jäähtyä. Lisää korianteri ja paahdetut seesaminsiemenet. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Mausta kastike ripauksella suolaa, valuta vielä halutessasi siivilän läpi ja tarjoa kananpojanrinnan kanssa.
Hinta: 1,95 €
Valmistusaika: 15–20 min
Vaikeusaste: helppo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2