Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

2.3.2021

Pistaa­si­kier­re­pulla on vastustamattoman hyvää

Pistaa­si­päh­ki­nöillä ja sitruu­nan­kuo­rella maustettu pullaherkku letitetään ja kiepautetaan kakkuvuokaan tai kranssiksi.

Pis­taa­si­kier­re­pul­la

45 min + 1 t 45 min . työ­läs . noin 14 e

2 pul­la­kak­kua, yh­teen­sä noin 20 pa­laa

Pul­la­tai­ki­na

100 g voi­ta

2 ½ dl täys­mai­toa

25 g hii­vaa

1 dl so­ke­ria

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl suo­laa

1 pie­ni ka­nan­mu­na

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pis­taa­si­täy­te:

200 g kuo­ret­to­mia, suo­lat­to­mia pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä (esi­mer­kik­si Ur­tek­ram)

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

2 rkl raas­tet­tua (luo­mu)sit­ruu­nan­kuor­ta

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

1. Su­la­ta voi. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mai­toon hii­va.

2. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri, ka­ne­li, suo­la ja ka­nan­mu­na.

3. Li­sää noin puo­let jau­hois­ta de­si­lit­ra ker­ral­laan ja vat­kaa tai­ki­naa het­ken ai­kaa. Se­koi­ta tai­ki­naan vä­hi­tel­len lo­put jau­hois­ta kä­del­lä vai­va­ten. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa voi­su­la. Alus­ta tai­ki­naa, kun­nes se on kim­moi­saa ja ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta ja kä­des­tä.

4. Pei­tä tai­ki­na­kul­ho lii­nal­la tai kel­mul­la. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si (noin 45 mi­nuut­tia).

5. Val­mis­ta täy­te tai­ki­nan ko­ho­tes­sa. Hie­non­na päh­ki­nät te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää voi, so­ke­rit ja sit­ruu­nan­kuo­ri. Aja ta­sai­sek­si tah­nak­si.

6. Jaa ko­ho­tet­tu tai­ki­na kah­teen osaan. Kä­sit­te­le yk­si pala ker­ral­laan. Kau­li tai­ki­na­pa­la uu­ni­pel­lin ko­koi­sek­si le­vyk­si. Kää­ri rul­lak­si. Leik­kaa rul­la pit­kit­täin kol­meen osaan si­ten, et­tä rul­la jää yl­hääl­tä yh­teen. Le­ti­tä pul­la. Kään­nä pul­la­let­ti kie­pik­si tai pyö­räy­tä krans­sik­si. Nos­ta pyö­re­ään kak­ku­vuo­kaan tai va­lu­rau­tai­seen pais­tin­pan­nuun. Kä­sit­te­le toi­nen pala tai­ki­naa sa­mal­la ta­val­la.

7. An­na ko­ho­ta lii­nal­la pei­tet­ty­nä 20–30 mi­nuut­tia.

8. Voi­te­le ka­nan­mu­nal­la.

9. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. Pei­tä pul­la fo­li­ol­la, jos se saa lii­kaa vä­riä.

Lue Myös

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marokkolaiset lohivartaat

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.

Marokkolaiset lohivartaat

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.

Vartaassa kaikki maistuu paremmalta ­– grillaa yakitori- ja gnocchivartaita!

Photography: Reetta Pasanen

Spritzer mansikoista ja mintusta

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2