Koti ja keittiö 1-2/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
1 pellillinen
Pohja:
3 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja
Sipulitäyte:
1 dl oliiviöljyä
1 1/2 kg sipuleita
3–4 valkosipulinkynttä
1–2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
Päälle:
1 rasia (100 g) anjovisfileitä
noin 20 mustaa oliivia
1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhoja sen verran, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hauduta sipulit pehmeiksi öljyssä, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää pannulle valkosipulit ja timjami hauduttamisen alkupuolella. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
3. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Peitä levy vähän jäähtyneellä sipulitäytteellä. Leikkaa anjovisfileet pitkittäin kahtia. Koristele pinta anjovisfileillä ja oliiveilla. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki! Laita sipulit kulhoon ja kaada päälle vettä ennen kuorimista. Liota sipuleita vedessä hetki. Kuori irtoaa helpommin.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2