1 kg perunaa
merisuolaa keitinveteen
4 valkosipulinkynttä
2 1/2 dl kookosmaitoa
2 tl wasabia eli piparjuuritahnaa tai tuoretta, ohueksi raastettua
piparjuurta.
1. Keitä perunat suolavedessä ja soseuta, kuten perunamuhennosta tehdessä. Pilko valkosipuli ja sekoita perunasoseeseen. Ohenna survos kookosmaidolla. Lisää liemi vähitellen, sillä perunat ovat yksilöllisiä.
2. Mausta perunamuhennos piparjuuritahnalla. Wasabitahnassa on mukana aavistuksen verran sokeria ja etikkaa, joten lisää myös niitä, jos käytät tuoretta piparjuurta.
Vihje:
Sushipalat: Varaa 6 nori-merilevälevyä. Keitä 2 dl sushi-riisiä tai tavallista pyöreäjyväistä riisiä etikkatilkalla ja suolalla maustetussa vedessä. Riisinjyvien kuuluu hakeutua yhteen, muttei puuroutua. Aseta nori-levy kelmun päälle. Levitä riisi ohuelti 1/3 osaan levyä. Täytä riisikentän keskiosa ohuilla retikka-, porkkana-, paprika-, kurkku-, kevätsipuli- tai graavilohitikuilla ja kääri rullalle. Vedä kelmu tiukasti ympärille ja anna tasaantua kylmässä. Leikkaa puolentoista sentin paloiksi ja tarjoa soijan kanssa.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2