1 kg varhaisperunoita
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä
300 g tuoretta pinaattia
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
4 dl ruokakermaa
Lisäksi:
noin 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1. Keitä perunat kypsiksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Poista pinaateista lehtiruodit ja ryöppää ne nopeasti kuumassa vedessä. Hienonna pinaatteja hieman.
3. Lado aineksia kerroksittain uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää. Kaada päälle kerma ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Sekoita tuoreet, silputut yrtit parmesaaniraasteeseen. Ota vuoka uunista ja ripottele seos vuokaan päällimmäiseksi. Paista, kunnes pinta saa väriä – muutama minuutti.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2