Artikkeli

Pinaatti-lampaan­li­ha­keitto pohjoi­saf­rik­ka­lai­sittain

Nauti kuumana rapean, tuoreen leivän kanssa.

Oh­je nel­jäl­le

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

500 g lam­paan jau­he­li­haa

2 kel­ta­si­pu­lia

2 rkl öl­jyä

1 l vet­tä

2 li­ha­lie­mi­kuu­ti­o­ta

2 tl jee­raa eli juus­to­ku­mi­naa

1 tl raas­tet­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 pih­vi­to­maat­tia

1. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li.

2. Pais­ta jau­he­li­ha kyp­säk­si pan­nul­la öl­jys­sä. Ku­moa jau­he­li­ha kat­ti­laan. Kuul­lo­ta pan­nul­la sil­put­tu si­pu­li, li­sää jee­ra ja in­ki­vää­ri­murs­ka kuul­lo­ta vie­lä het­ken ajan. Ku­moa maus­tet­tu si­pu­li­se­os kat­ti­laan.

3. Li­sää kat­ti­laan vesi ja li­ha­lie­mi­kuu­ti­ot. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si. An­na po­reil­la pari mi­nuut­tia.

4. Pil­ko to­maa­tit ja pois­ta pi­naa­tis­ta pak­sum­mat leh­ti­ruo­dit. Li­sää ne keit­toon. An­na kei­ton kie­hah­taa.

5. Nau­ti kuu­ma­na ra­pe­an, tuo­reen lei­vän kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ