Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2013

Pinaatti-broileririsotto

Marinoi ensin broilerin-koivet, paista ne uunissa ja tarjoa pinaattirisoton kanssa. Saat pikkurahalla maukkaan aterian.

1 an­nos pe­rus­ri­sot­toa

200 g ba­by­pi­naat­tia

Tar­joi­luun:

Ra­pei­ta broi­le­rin­koi­pia

1. Val­mis­ta en­sin broi­le­rin­koi­vet al­la ole­van oh­jeen mu­kaan.

2. Val­mis­ta ri­sot­to pe­ru­soh­jeen mu­kai­ses­ti. Kään­te­le mel­kein val­mii­seen ri­sot­toon huuh­del­lut, kui­va­tut ba­by­pi­naa­tin­leh­det.

3. Tar­joa ri­sot­to broi­le­rin­koi­pien kans­sa.

Vink­ki! Jos ha­lu­at ri­sot­toon li­sää ruo­kai­suut­ta, niin se­koi­ta jouk­koon si­ni­ho­me­juus­toa ja paah­det­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä.

Broi­le­rin­koi­vet

8–12 broi­le­rin­koi­pea

Ma­ri­na­di:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 dl olii­vi­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia tai

ros­ma­rii­nia

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Val­mis­ta ma­ri­na­di. Kuo­ri ja puo­li­ta val­ko­si­pu­li. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­di­ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa ja nos­ta koi­vet ma­ri­na­diin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään 4 tun­tia, mie­lel­lään yön yli. Kään­te­le koi­pia muu­ta­man ker­ran maus­tu­mi­sen ai­ka­na.

2. Nos­ta koi­vet uu­nin­kes­tä­vään as­ti­aan. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia. Koi­vet ei­vät saa ol­la tois­ten­sa pääl­lä. Liha on kyp­sää, kun se tun­tuu pis­tä­es­sä peh­me­äl­tä ja sii­tä ir­to­a­va nes­te on kir­kas­ta.