Artikkeli
Pho-keitto

Pho-keitto

Suvi Rüster

Pikainen pho-keitto

Vietnamilainen pho-keitto onnistuu pikana lihaliemestä ja kourallisesta lämmittäviä mausteita. Naudan lehti­pih­vi­sui­kaleet ja broccolinit kypsyvät liemessä muutamassa minuutissa.

Pi­kai­nen pho-keit­to

30 min . help­po . 20 e

4 an­nos­ta

Lie­mi:

1 l vet­tä

2 li­ha­fon­di­kuu­ti­o­ta

pie­ni pala in­ki­vää­riä

1 ka­ne­li­tan­ko

4 nei­lik­kaa

2 täh­ti­a­nis­ta

10 ko­ko­nais­ta mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

Li­säk­si:

noin 300 g nau­dan leh­ti­pih­viä

200 g broc­co­li­nia

1 pu­nai­nen chili

¼ pu­na­si­pu­lia

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

100 g tu­lis­ta sil­mu­sa­laat­tia tai 1 ps (80 g) ba­by­pi­naat­tia

1. Mit­taa kat­ti­laan vesi ja li­ha­fon­di­kuu­ti­ot. Kie­hau­ta.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi in­ki­vää­ri. Li­sää kat­ti­laan kaik­ki maus­teet, soi­ja­kas­ti­ke ja ka­la­kas­ti­ke. Kei­tä lien­tä 10–15 mi­nuut­tia. Nos­ta maus­teet lie­mes­tä.

3. Leik­kaa leh­ti­pih­vit sui­ka­leik­si. Huuh­te­le broc­co­li­nit, leik­kaa pa­loik­si. Li­sää li­ha­sui­ka­leet ja broc­co­li­nit lie­men jouk­koon.

4. Huuh­te­le chili, hal­kai­se ja pois­ta val­koi­set sie­men­kal­vot ja sie­me­net, vii­pa­loi. Kuo­ri, hal­kai­se ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Huuh­te­le pi­naat­ti tar­vit­ta­es­sa lä­vi­kös­sä.

5. Nos­te­le keit­to­kul­hoi­hin pu­na­si­pu­lia ja chi­liä. Kau­ho pääl­le keit­toa. Li­sää tu­lis­ta sil­mu­sa­laat­tia tai pi­naat­tia sekä ko­ri­an­te­ria.

Pho-keitto

Pho-keitto