Artikkeli

Pienet viini­mar­ja­lei­vokset

10 kpl

Poh­ja:

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1/2 ps (40 g) man­te­li­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

So­ke­roi­dut pu­na­he­ru­kat:

1 dl eri­kois­hie­noa so­ke­ria

10 pu­na­he­ruk­ka­tert­tua

Täy­te:

1/2 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl me­si­mar­ja­li­köö­riä

1 rkl so­ke­ria

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri pak­suk­si vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet sii­vi­län avul­la va­ro­vas­ti jouk­koon.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

3. Pyö­räy­tä huuh­do­tut ja kui­va­tut vii­ni­mar­ja­ter­tut so­ke­ris­sa.

4. Val­mis­ta täy­te. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si ja maus­ta se li­köö­ril­lä ja so­ke­ril­la.

5. Leik­kaa ka­kus­ta 10 pa­laa pie­nel­lä pyö­re­äl­lä muo­til­la. Pane jo­kai­sel­le rei­lu ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä ja ko­ris­teek­si so­ke­roi­tu vii­ni­mar­ja­tert­tu. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä ja tar­joa sa­man päi­vän ai­ka­na.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ