10 kpl
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 ps (40 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Sokeroidut punaherukat:
1 dl erikoishienoa sokeria
10 punaherukkaterttua
Täyte:
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl mesimarjalikööriä
1 rkl sokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet siivilän avulla varovasti joukkoon.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
3. Pyöräytä huuhdotut ja kuivatut viinimarjatertut sokerissa.
4. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se liköörillä ja sokerilla.
5. Leikkaa kakusta 10 palaa pienellä pyöreällä muotilla. Pane jokaiselle reilu ruokalusikallinen täytettä ja koristeeksi sokeroitu viinimarjaterttu. Säilytä viileässä ja tarjoa saman päivän aikana.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2