Artikkeli

Pienet parman­kink­ku­piiraat

Sulata voitaikina huoneenlämmössä. Jaa taikinalevyt kahtia ja nosta ne leivinpaperille uunipellille...

10 kpl

1 pkt (500 g) val­miik­si kau­lit­tu­ja voi­tai­ki­na­le­vy­jä

Voi­te­luun: 1 muna

Täy­te:

1 pur­jo­si­pu­li

100 g tuo­rei­ta sii­ta­ke­sie­niä

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

100 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta sal­vi­aa

mus­ta­pip­pu­ria, suo­laa

1. Su­la­ta voi­tai­ki­na huo­neen­läm­mös­sä. Jaa tai­ki­na­le­vyt kah­tia ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

2. Hal­kai­se pur­jo­si­pu­li ja huuh­te­le se huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa pur­jo ohuik­si sui­ka­leik­si. Pois­ta sii­ta­ke­sie­nis­tä ko­vat ja­lat ja leik­kaa la­kit ohuik­si vii­pa­leik­si.

3. Kuu­men­na voi tai öl­jy pan­nus­sa ja kuul­lo­ta sii­nä pur­jo­si­pu­lia ja sii­tak­kei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Leik­kaa kink­ku ohuik­si sui­ka­leik­si ja li­sää se pan­nuun sal­vi­an kans­sa. Kuu­men­na het­ken ai­kaa ja maus­ta lo­puk­si pip­pu­ril­la. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

5. Voi­te­le tai­ki­na­le­vyt mu­nal­la ja le­vi­tä niil­le pur­jo-par­man­kink­ku­täy­tet­tä. Pais­ta pii­ra­sia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia, tai kun­nes ne ovat kau­niin rus­kei­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ