Koti ja keittiö 3/2010
36 pientä leipää
18 isoa viipaletta monivilja- tai grahampaahtoleipää
18 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää
Broileritäyte:
2 grillattua broilerin rintaleikettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2–3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
puolikas keltainen paprika tai pieni pala ananasta
1 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Lohitäyte:
300 g lämminsavulohta
200 g ranskankermaa
2–3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
hieman rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Poista rintaleikkeistä nahka ja luut sekä paloittele liha. Laita broilerinlihat, tuorejuusto ja ranskankerma monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää ruohosipuli ja paprika- tai ananaskuutiot. Mausta makealla chilikastikkeella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
2. Poista lohesta nahka ja ruodot. Laita lohi ja ranskankerma monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää tilli ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
3. Ota kuusi tummaa paahtoleipää ja 12 vehnäpaahtoleipää. Levitä yhdelle vehnäpaahtoleivälle broileritäytettä. Paina päälle tumma paahtoleipä. Levitä täytettä ja paina päälle vielä vehnäpaahtoleivän.
4. Kokoa ja täytä loput paahtoleipäviipaleet lohitäytteellä niin, että tumma paahtoleipä on alimmaisena ja päällimmäisenä, keskimmäisenä vehnäpaahtoleipä.
5. Leikkaa kerrosleivistä reunat pois terävällä veitsellä. Leikkaa paahtoleivät poikittain kolmeen osaan. Säilytä viileässä kelmulla peitettyinä.
Aika: noin 50 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2