2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
1 dl kauraleseitä
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
25 g margariinia
1. Liuota hiiva kädenlämpöisen veteen. Lisää joukkoon suola, vehnäleseet ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina. Lisää loppuvaiheessa pehmeä margariini ja loput jauhoista.
2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
3. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla. Kauli taikina levyksi. Ota muotilla kalan mallisia paloja taikinasta. Kokoa ne uunipellille ja jätä väliin rako. Kohota vielä puolisen tuntia.
4. Voitele kalaleivät vedellä. Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Tarjoa kalaleivät kuminalevitteen kanssa
Vinkki: Voit värjätä kalaleivät keltaisiksi lisäämällä taikinaan sahramia tai kurkumaa.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2