Artikkeli

Pienet kalaleivät

Liuota hiiva kädenlämpöisen veteen. Lisää joukkoon suola, vehnäleseet ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina...

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

ri­paus suo­laa

1 dl kau­ra­le­sei­tä

5 dl hii­va­lei­pä­veh­nä­jau­ho­ja

25 g mar­ga­rii­nia

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­sen ve­teen. Li­sää jouk­koon suo­la, veh­nä­le­seet ja suu­rin osa jau­hois­ta. Alus­ta tai­ki­na. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa peh­meä mar­ga­rii­ni ja lo­put jau­hois­ta.

2. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta lei­vin­lii­nal­la pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na pöy­däl­le ja vai­vaa sitä kun­nol­la. Kau­li tai­ki­na le­vyk­si. Ota muo­til­la ka­lan mal­li­sia pa­lo­ja tai­ki­nas­ta. Ko­koa ne uu­ni­pel­lil­le ja jätä vä­liin rako. Ko­ho­ta vie­lä puo­li­sen tun­tia.

4. Voi­te­le ka­la­lei­vät ve­del­lä. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

5. Tar­joa ka­la­lei­vät ku­mi­na­le­vit­teen kans­sa

Vink­ki: Voit vär­jä­tä ka­la­lei­vät kel­tai­sik­si li­sää­mäl­lä tai­ki­naan sah­ra­mia tai kur­ku­maa.

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ