1 sipuli
1 kg kiinteitä perunoita
400 g mukulaselleriä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
1 prk (2 1/2 dl) kevytkermaa
1 dl kanalientä
100 g kovaa sveitsiläistä juustoa, esim. fribourgeois
1. Silppua sipuli. Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Sekoita niiden joukkoon mausteet. Pane seos uunivuokaan.
2. Yhdistä kermaan kanaliemi ja kaada seos juureksille.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen, lisää päälle juustoraaste ja ruskista gratiinia vielä 10 minuuttia. Anna gratiinin vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa lihan tai kalan lisäkkeenä.
Viinisuositukset:
Puolikuiva valkoviini, Angel Reef, Saksa, 6,85 €.
Kevyehkö punaviini, El Tiempo Tinto, Espanja, 4,99 €
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2