Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Perunagnocchit ja caponata

Valmista caponata. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja leikkaa pappaprikat reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi munakoiso. Kalttaa tomaatit, poista kuoret ja sisus ja kuutioi tomaatit...

(6 an­nos­ta)

1 kg jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta

3 1/2–4 dl du­rum-veh­nä­jau­ho­ja

2 mu­naa

ri­paus suo­laa

Keit­tä­mi­seen:

vet­tä

suo­laa

olii­vi­öl­jyä

Ca­po­na­ta:

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 pu­nais­ta pap­ri­kaa

2 kel­tais­ta pap­ri­kaa

500 g mu­na­koi­soa

3 to­maat­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

1 dl mus­tia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

3-4 an­jo­vis­fi­lee­tä pa­loi­tel­tui­na

3 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1/2 rkl so­ke­ria

1. Val­mis­ta ca­po­na­ta. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hal­kai­se pap­ri­kat, pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa pap­pap­ri­kat rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Kuu­ti­oi mu­na­koi­so. Kalt­taa to­maa­tit, pois­ta kuo­ret ja si­sus ja kuu­ti­oi to­maa­tit.

2. Kuul­lo­ta si­pu­lia ja val­ko­si­pu­lia pan­nul­la öl­jys­sä het­ki. Li­sää pap­ri­kat ja mu­na­koi­sot ja hau­du­ta vä­lil­lä se­koit­ta­en noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää to­maa­tit ja maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja ore­ga­nol­la ja hau­du­ta, kun­nes kas­vik­set ovat peh­mei­tä. Li­sää kap­rik­set, olii­vit, hie­non­ne­tut an­jo­vis­fi­leet, etik­ka ja so­ke­ri. Ota lie­del­tä ja an­na maus­tua.

3. Val­mis­ta gnoc­c­hi­tai­ki­na. Kei­tä pe­ru­nat kuo­ri­neen kyp­sik­si. Va­lu­ta kei­tin­ve­si ja kuo­ri pe­ru­nat kuu­mi­na. So­seu­ta pe­ru­nat säh­kö­vat­kai­mel­la tai sur­vi­mel­la tai pe­ru­na­pu­ser­ti­mel­la. Se­koi­ta pe­ru­na­so­see­seen vä­hi­tel­len jau­hot, ja lo­puk­si suo­la ja mu­nat. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si, ku­moa pöy­däl­le ja vai­vaa kim­moi­sak­si. Jätä tai­ki­na peh­me­äk­si.

4. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan ja pyö­ri­tä pa­lat sor­men pak­sui­sik­si pöt­köik­si. Leik­kaa pöt­köt noin sen­tin pak­sui­sik­si pa­loik­si. Pai­na pa­laan peu­ka­lol­la kuop­pa haa­ruk­kaa vas­ten. Pyö­ri­tä val­miit gnoc­c­hit jau­hois­sa, jot­ta ne ei­vät tar­tu kiin­ni toi­siin­sa.

5. Kie­hau­ta isos­sa kat­ti­las­sa run­saas­ti vet­tä. Li­sää suo­laa ja hie­man olii­vi­öl­jyä. Kei­tä gnoc­c­hit 4– 6 eräs­sä. Ne ovat kyp­siä, kun ne nou­se­vat pin­taan. Nos­ta ne kat­ti­las­ta rei­kä­kau­hal­la hy­vin va­lut­ta­en voi­del­tuun tar­joi­lu­vuo­kaan. Pidä läm­pi­mi­nä.

6. Läm­mi­tä ca­po­na­ta ja li­sää kei­tet­ty­jen gnoc­c­hien pääl­le, se­koi­ta va­ro­vas­ti ja tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ