Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Peruna-caesarsalaatti

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi...

6–8 an­nos­ta nou­to­pöy­däs­sä

1 kg pe­ru­noi­ta

150 g vih­rei­tä pa­pu­ja

2 nip­pua roo­man­sa­laat­tia

1/2 nip­pua ruo­ho­si­pu­lia

Kas­ti­ke:

3 dl jo­gurt­ti­ma­jo­nee­sia

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

4–6 an­jo­vis­fi­lee­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä pe­ru­nat kuo­ri­neen kyp­sik­si. An­na jääh­tyä, kuo­ri ja kuu­ti­oi.

2. Kei­tä pa­pu­ja 8-10 mi­nuut­tia, va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

3. Leik­kaa sa­laat­ti so­pi­vik­si suu­pa­loik­si ja hie­non­na ruo­ho­si­pu­li.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to ai­van hie­nok­si. Hie­non­na an­jo­vis­fi­leet. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

5. Yh­dis­tä sa­laa­tin ai­nek­set ja li­sää jouk­koon kas­ti­ke. Kään­te­le va­ro­vas­ti kun­nes kas­ti­ke on ta­sai­ses­ti le­vit­ty­nyt.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ