Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2013

Pekoni-parsa­sa­laat­ti­täyt­teiset tarteletit

Maukas parsasalaatti syödään parmesaanilla maustetuista tarteleteista.

noin 20 kpl

200 g voi­ta

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 rkl kyl­mää vet­tä

Sa­laat­ti:

1 nip­pu (500 g) vih­re­ää par­saa (mie­lel­lään ohui­ta)

suo­laa ja so­ke­ria kei­tin­ve­teen

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1 pkt (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 pkt (120 g) fi­lee­pe­ko­nia

2–3 rkl par­me­saa­ni­las­tu­ja

Li­säk­si:

vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

olii­vi­öl­jyä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Nypi voi, jau­hot ja juus­to­raas­te mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää kyl­mä vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Jaa tai­ki­na 14–16 osaan. Pai­ne­le tai­ki­na­pa­lat voi­del­tu­jen tar­te­let­ti­vuo­kien poh­jil­le ja reu­noil­le. Pis­te­le poh­jiin rei­kiä haa­ru­kal­la.

3. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja ir­ro­ta va­ro­vas­ti vuo­is­ta.

4. Val­mis­ta sa­laat­ti. Huuh­te­le par­sat ja leik­kaa kova ja pui­se­va tyvi pois. Kuo­ri tar­vit­ta­es­sa pak­sun tun­tui­nen kuo­ri ty­vi­o­sas­ta ke­vy­es­ti kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Kei­tä run­saas­sa, suo­lal­la ja so­ke­ril­la maus­te­tus­sa ve­des­sä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan, juu­ri ja juu­ri kyp­sik­si. Va­lu­ta, jääh­dy­tä ja pa­loit­te­le par­sat.

5. Revi ru­co­la ja ba­si­li­ka pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se to­maa­tit.

6. Sui­ka­loi pe­ko­ni. Pais­ta ra­pe­ak­si kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la.

7. Se­koi­ta kaik­ki sa­laa­tin ai­nek­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään. Säi­ly­tä sa­laat­ti vii­le­äs­sä ja lu­si­koi se tar­te­le­teil­le juu­ri en­nen tar­joi­lua.

8. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä ja vii­nie­tik­kaa, maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

Lue Myös

Parmesaani-sinihomejuusto-filokääröt

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Parmesaani-sinihomejuusto-filokääröt

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Seesamigrissinit

Kolmen juuston parsapiirakka

Parsa ja caesarkastike

Parsapizza

Kolmen juuston parsapiirakka

Parsa ja caesarkastike

Parsapizza

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.