Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2013

Pekoni-parsa­sa­laat­ti­täyt­teiset tarteletit

Maukas parsasalaatti syödään parmesaanilla maustetuista tarteleteista.

noin 20 kpl

200 g voi­ta

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 rkl kyl­mää vet­tä

Sa­laat­ti:

1 nip­pu (500 g) vih­re­ää par­saa (mie­lel­lään ohui­ta)

suo­laa ja so­ke­ria kei­tin­ve­teen

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1 pkt (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 pkt (120 g) fi­lee­pe­ko­nia

2–3 rkl par­me­saa­ni­las­tu­ja

Li­säk­si:

vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

olii­vi­öl­jyä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Nypi voi, jau­hot ja juus­to­raas­te mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää kyl­mä vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Jaa tai­ki­na 14–16 osaan. Pai­ne­le tai­ki­na­pa­lat voi­del­tu­jen tar­te­let­ti­vuo­kien poh­jil­le ja reu­noil­le. Pis­te­le poh­jiin rei­kiä haa­ru­kal­la.

3. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja ir­ro­ta va­ro­vas­ti vuo­is­ta.

4. Val­mis­ta sa­laat­ti. Huuh­te­le par­sat ja leik­kaa kova ja pui­se­va tyvi pois. Kuo­ri tar­vit­ta­es­sa pak­sun tun­tui­nen kuo­ri ty­vi­o­sas­ta ke­vy­es­ti kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Kei­tä run­saas­sa, suo­lal­la ja so­ke­ril­la maus­te­tus­sa ve­des­sä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan, juu­ri ja juu­ri kyp­sik­si. Va­lu­ta, jääh­dy­tä ja pa­loit­te­le par­sat.

5. Revi ru­co­la ja ba­si­li­ka pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se to­maa­tit.

6. Sui­ka­loi pe­ko­ni. Pais­ta ra­pe­ak­si kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la.

7. Se­koi­ta kaik­ki sa­laa­tin ai­nek­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään. Säi­ly­tä sa­laat­ti vii­le­äs­sä ja lu­si­koi se tar­te­le­teil­le juu­ri en­nen tar­joi­lua.

8. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä ja vii­nie­tik­kaa, maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.