Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
Koti ja keittiö 2–3/2017
1 leipä
7 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai vehnä- ja hiivaleipäjauhoja)
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa
3 ½ dl vettä
Lisäksi:
rypsiöljyä
1. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja hiiva. Lisää kädenlämpöinen (+42 astetta) vesi. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä 12–24 tuntia.
2. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle. Tee taikinasta pallo, mutta älä vaivaa sitä. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota 30 minuuttia.
3. Laita kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun pata on kuumentunut, voitele se kevyesti öljyllä. Nosta kohotettu taikina tulikuumaan pataan. Pane kansi päälle. Paista leipää uunissa 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä.
Vinkki:
Lisää taikinaan pähkinöitä tai kuivattuja karpaloita.
Lue myös:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2