Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.
Suvi Rüster
Passion-jogurttijuustokakku
30 min + hyytyminen 6 t . melko helppo . 15 e
10 annosta
Pohja:
175–180 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
1 limetti
2 passionhedelmää
400 g turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Kiille:
2 liivatelehteä
2 dl passion- tai mangososetta
1 rkl limettimehua
Koristeeksi:
passionia, mangoa, karambolaa, ananaskirsikoita, sitruunamelissaa, macaroneja
1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla.
2. Hienonna keksit pakastepussissa kaulimella painellen hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voisula. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.
4. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu. Halkaise passionit ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää joukkoon limetin kuoriraaste, turkkilainen jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustotäytteen joukkoon.
5. Kuumenna limettimehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteet vedestä mehun joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Kääräise vuoan päälle tuorekelmua ja nosta jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.
7. Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5–10 minuutiksi. Kuumenna limettimehutilkka. Purista liivatelehdet mehun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos ohuena nauhana passion- tai mangososeen joukkoon. Kaada seos juustokakun päälle. Anna hyytyä vielä vähintään kolme tuntia.
8. Nosta kakku tuorekelmun avulla tarjoilulautaselle. Poista kelmu.
9. Koristele kakku pestyillä, kuorituilla ja pilkotuilla hedelmillä, sitruunamelissan lehdillä ja macaron-leivoksilla.
Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2