Koti ja Keittiö 04/2006
400 g valkoista tai vihreää parsaa
50 g tuoreita pinaatinlehtiä
suolaa ja sokeria
Friteeraustaikina:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl kylmää vettä
1 tl seesamiöljyä
Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
Wasabidippi:
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 tl wasabia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Leikkaa pois parsojen kova kanta ja kuori ja paloittele varret kolmeen osaan.
2. Pane parsapalat kiehuvaan, suolalla ja sokerilla maustettuun veteen ja keitä noin 3 min. Upota keitetyt ja valutetut parsapalat nopeasti jääkylmään veteen ja valuta keittiöliinan päällä.
3. Sekoita friteeraustaikinan aineet ja pane taikina hetkeksi pakastimeen.
4. Huuhdo ja poista pinaatista pitkät varret ja painele lehdet kuiviksi keittiöpyyhkeen sisässä.
5. Lämmitä öljy isossa kattilassa. Öljy on sopivaa, kun pieni leipäpala öljyyn tiputettaessa poreilee ja ruskistuu noin 30 sekunnissa.
6. Kastele parsapalat ja pinaatinlehdet yksitellen friteeraustaikinaan ja nosta heti kuumaan öljyyn. Anna paistua noin puoli minuuttia molemmin puolin ja nosta valumaan talouspaperin päälle.
7. Sekoita wasabidipin ainekset. Maista ja mausta.
8. Tarjoa parsatempura heti wasabidipin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2