Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Pariloitua siikaa sitrus-parsapedillä ja appel­sii­ni­ma­jo­neesi

Sitruksella maustetusta parsasta syntyy kevyt ja maukas lisäke.

4 pien­tä tai 2 isoa, na­hal­lis­ta sii­ka­fi­lee­tä

1 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

pari kier­ros­ta mus­ta­pip­pu­ria

myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

no­ka­re voi­ta ja tilk­ka öl­jyä

Sit­rus­par­sa:

400 g vih­re­ää tai val­kois­ta

par­saa

6 kumk­vat­tia

2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 dl olii­vi­öl­jyä

4 rkl val­kois­ta bal­sa­mi­coa

2 rkl so­ke­ria, ri­paus suo­laa

Ap­pel­sii­ni­ma­jo­nee­si:

2 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

1 tl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

1. Val­mis­ta ma­jo­nee­si. Se­koi­ta ap­pel­sii­nin­kuo­ri­raas­te ma­jo­nee­siin ja pane vii­le­ään maus­tu­maan.

2. Kuo­ri ja kei­tä par­sat kyp­sik­si. Va­lu­ta vesi ja pai­ne­le par­sat kui­vik­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Lai­ta par­sat laa­ke­aan, reu­nal­li­seen vuo­kaan.

3. Pane pan­nul­le vii­pa­loi­dut kumk­va­tit, ap­pel­sii­ni­me­hu, öl­jy, bal­sa­mi­co, so­ke­ri ja suo­la. Kei­tä pari mi­nuut­tia ja kaa­da kuu­ma lie­mi kui­vat­tu­jen par­so­jen pääl­le. An­na maus­tua noin 30 mi­nuut­tia.

4. Kui­vaa ka­la­fi­lei­den pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la. Tee nah­ka­puo­lel­le muu­ta­ma viil­to te­rä­väl­lä veit­sel­lä.

5. Kuu­men­na ras­va pan­nul­la ja pais­ta fi­lei­tä sii­nä en­sin nah­ka­puo­lel­ta pari mi­nuut­tia, kun­nes kuo­ri on ra­pea ja kau­niin rus­kea. Kään­nä ja pais­ta vie­lä pari mi­nuut­tia.

6. Maus­ta ka­lat suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

7. Ko­koa an­nok­set. Nos­ta lau­ta­sil­le ma­ri­noi­tua, va­lu­tet­tua par­saa ja sen pääl­le kuu­ma ka­la­fi­lee. Tar­joa li­sä­nä ap­pel­sii­ni­ma­jo­nee­sia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ