Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2010 An­ja Lep­pä­nen Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Papu-vuohenjuusto-perunasalaatti

Keitä ja jäähdytä perunat. Kiehauta pavut. Valmista pinaattipesto. Kiehauta pinaatit nopeasti, valuta ja jäähdytä...

1 kg pe­ru­noi­ta

200 g vih­rei­tä pa­pu­ja

1–2 pu­na­si­pu­lia

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

1 ruuk­ku tam­men­leh­ti­sa­laat­tia

2 dl mus­tia olii­ve­ja

200 g vuo­hen­juus­toa

Pi­naat­ti­pes­to:

150 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1/2 ruuk­kua tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

50 g pin­jan­sie­me­niä

noin 1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä ja jääh­dy­tä pe­ru­nat. Kie­hau­ta pa­vut.

2. Val­mis­ta pi­naat­ti­pes­to. Kie­hau­ta pi­naa­tit no­pe­as­ti, va­lu­ta ja jääh­dy­tä. Hie­non­na pi­naat­ti, ba­si­li­kan­leh­det, val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja pin­jan­sie­me­net te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää olii­vi­öl­jy vä­hi­tel­len ko­neen käy­des­sä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Kuo­ri pe­ru­nat tar­vit­ta­es­sa. Pa­loit­te­le pe­ru­nat ja se­koi­ta pi­naat­ti­pes­to nii­hin va­ro­vas­ti.

3. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit. Revi sa­laa­tit suu­pa­loik­si. Se­koi­ta si­pu­lit, sa­laa­tit ja olii­vit sekä kei­te­tyt pa­vut. Mu­rus­te­le vuo­hen­juus­to. Pyö­räy­tä va­ro­vas­ti sa­laat­tiin vuo­hen­juus­to ja pi­naat­ti­pes­to­pe­ru­nat.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ