Koti ja keittiö 9/2010 Anja Leppänen Kuvat Arto Vuohelainen
1 kg perunoita
200 g vihreitä papuja
1–2 punasipulia
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
2 dl mustia oliiveja
200 g vuohenjuustoa
Pinaattipesto:
150 g tuoretta pinaattia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
50 g pinjansiemeniä
noin 1 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Keitä ja jäähdytä perunat. Kiehauta pavut.
2. Valmista pinaattipesto. Kiehauta pinaatit nopeasti, valuta ja jäähdytä. Hienonna pinaatti, basilikanlehdet, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljy vähitellen koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori perunat tarvittaessa. Paloittele perunat ja sekoita pinaattipesto niihin varovasti.
3. Kuori ja suikaloi sipulit. Revi salaatit suupaloiksi. Sekoita sipulit, salaatit ja oliivit sekä keitetyt pavut. Murustele vuohenjuusto. Pyöräytä varovasti salaattiin vuohenjuusto ja pinaattipestoperunat.
Valmistusaika: noin 50 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2