RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
4–6 annosta
800 g punajuuria
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
merisuolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
250 g vihreitä papuja
1 l erilaisia salaatteja (esim. friseesalaattia, vuonankaalia, mangoldin lehtiä, viinisuolaheinää)
200 g fetajuustoa
Lisäksi:
oliiviöjyä
balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
merisuolahiutaleita
1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ripottele valkosipulit, suola ja pippuri punajuurilohkojen päälle. Kääntele. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
3. Paloittele pavut ja keitä niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
4. Asettele tarjoiluvadille salaattisekoitusta, punajuurenlohkoja ja papuja. Murenna päälle fetajuusto.
5. Viimeistele oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, mustapippurilla ja merisuolahiutaleilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2