Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS TEA HON­KA­SA­LO • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2013

Papu-punajuu­ri­sa­laatti

Valkosipulilla maustetut, paahdetut punajuurilohkot maistuvat salaatissa.

4–6 an­nos­ta

800 g pu­na­juu­ria

olii­vi­öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

250 g vih­rei­tä pa­pu­ja

1 l eri­lai­sia sa­laat­te­ja (esim. fri­see­sa­laat­tia, vuo­nan­kaa­lia, man­gol­din leh­tiä, vii­ni­suo­la­hei­nää)

200 g fe­ta­juus­toa

Li­säk­si:

olii­vi­ö­jyä

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Lai­ta pu­na­juu­ri­loh­kot lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le tai uu­ni­vuo­kaan. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Ri­pot­te­le val­ko­si­pu­lit, suo­la ja pip­pu­ri pu­na­juu­ri­loh­ko­jen pääl­le. Kään­te­le. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

3. Pa­loit­te­le pa­vut ja kei­tä nii­tä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Va­lu­ta ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä.

4. Aset­te­le tar­joi­lu­va­dil­le sa­laat­ti­se­koi­tus­ta, pu­na­juu­ren­loh­ko­ja ja pa­pu­ja. Mu­ren­na pääl­le fe­ta­juus­to.

5. Vii­meis­te­le olii­vi­öl­jyl­lä, bal­sa­mi­vii­nie­ti­kal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja me­ri­suo­la­hiu­ta­leil­la.