Artikkeli

Papukeitto

Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon silputtu sipuli, murskatut valkosipulit ja kokonaiset laakerinlehdet. Sekoita ja anna niiden kuullottua muutama minuutti...

2 rkl voi­ta

1 ho­pe­a­si­pu­li

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 laa­ke­rin­leh­teä

8–10 dl vet­tä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio

nip­pu tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 tlk (420 g) val­koi­sia pa­pu­ja

1 tlk (400 g) rus­kei­ta pa­pu­ja

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Tar­joi­luun:

par­me­saa­nia

1. Kuu­men­na voi kat­ti­las­sa. Li­sää jouk­koon sil­put­tu si­pu­li, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lit ja ko­ko­nai­set laa­ke­rin­leh­det. Se­koi­ta ja an­na nii­den kuul­lot­tua muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Li­sää vesi, lie­mi­kuu­tio ja sil­put­tu tim­ja­mi. An­na kei­ton kie­hua noin 5 mi­nuut­tia.

3. Li­sää suu­rin osa pa­vuis­ta, mut­ta jätä pari kau­hal­lis­ta si­vuun. Kei­tä vie­lä kym­me­ni­sen mi­nuut­tia.

4. Pois­ta kei­tos­ta laa­ke­rin­leh­det. So­seu­ta keit­to, nos­ta se ta­kai­sin lie­del­le ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää myös jäl­jel­le­jää­neet pa­vut.

5. Tar­joa keit­to par­me­saa­ni­las­tu­jen ja tuo­reen lei­vän kans­sa.

Vink­ki: Jos ha­lu­at kei­tos­ta oi­kein her­kul­lis­ta, tee se kui­va­tuis­ta pa­vuis­ta. Li­o­ta nii­tä yön yli ja kei­tä pi­dem­pään.

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ