2 rkl voita
1 hopeasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
8–10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
nippu tuoretta timjamia
2 tlk (420 g) valkoisia papuja
1 tlk (400 g) ruskeita papuja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tarjoiluun:
parmesaania
1. Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon silputtu sipuli, murskatut valkosipulit ja kokonaiset laakerinlehdet. Sekoita ja anna niiden kuullottua muutama minuutti.
2. Lisää vesi, liemikuutio ja silputtu timjami. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia.
3. Lisää suurin osa pavuista, mutta jätä pari kauhallista sivuun. Keitä vielä kymmenisen minuuttia.
4. Poista keitosta laakerinlehdet. Soseuta keitto, nosta se takaisin liedelle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös jäljellejääneet pavut.
5. Tarjoa keitto parmesaanilastujen ja tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Jos haluat keitosta oikein herkullista, tee se kuivatuista pavuista. Liota niitä yön yli ja keitä pidempään.
Koti ja keittiö 3/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ