Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Papudippi

Tarjoile maissilastujen ja ranskankerman kanssa.

3 dl kei­tet­ty­jä kid­ney­pa­pu­ja

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1/2 vih­reä chi­li­pal­ko

1/4 tl jau­het­tua ka­ne­lia

1/4 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

1 tl tum­maa mus­co­va­do- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

pa­pu­jen kei­tin­lien­tä

muu­ta­ma tip­pa ta­bas­coa

suo­laa

Tar­joi­luun:

mais­si­las­tu­ja

rans­kan­ker­maa

1. Mit­taa pa­vut mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen. Kuo­ri ja silp­pua val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Pois­ta chi­lis­tä val­koi­set sie­me­net ja silp­pua se hie­nok­si. Li­sää ko­nee­seen val­ko­si­pu­li, chili, ka­ne­li, nei­lik­ka ja so­ke­ri. So­seu­ta ta­sai­sek­si tah­nak­si.

2. Li­sää sen ver­ran pa­pu­jen kei­tin­lien­tä, et­tä tah­nas­ta tu­lee so­pi­van löy­sää. Maus­ta ta­bas­col­la ja suo­lal­la. Tar­joi­le mais­si­las­tu­jen ja rans­kan­ker­man kans­sa.