Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Pannukoulu oli menestys

Koti ja keit­tiö jär­jes­ti lu­ki­joil­leen mu­ka­van il­lan Hack­ma­nin, Chill Ou­tin ja Tam­mi­sen kans­sa. Pan­nu­kou­lus­sa opit­tiin hank­ki­maan ja huol­ta­maan pais­tin­pan­nu­ja, pais­ta­maan pih­vi oi­kein ja va­lit­se­maan sil­le so­pi­va vii­ni.

Pais­tin­pan­nun va­lin­ta

Mil­lai­nen pais­ta­ja, sel­lai­nen pan­nu

Pais­to­as­ti­aa va­lit­ta­es­sa tär­kein­tä on miet­tiä käyt­tö­tar­koi­tus. Yh­teis­työs­sä ruo­an­lai­ton am­mat­ti­lais­ten, tuo­te­ke­hi­tyk­sen ja muo­toi­li­joi­den kans­sa Hack­man on ja­o­tel­lut pais­to­as­ti­at vii­teen käyt­tö­tar­koi­tuk­seen, jot­ta oi­ke­an­lai­sen pan­nun va­lin­ta oli­si vai­va­ton­ta. 

Mis­tä hyvä pan­nu koos­tuu?

Keit­to- ja pais­to­as­ti­oi­den va­lin­ta voi ol­la vai­ke­aa run­ko- ja pin­noi­te­ma­te­ri­aa­lien vii­da­kos­sa. Ma­te­ri­aa­le­ja on pal­jon, ja ne ovat eri­lai­sia.

Ruos­tu­ma­ton te­räs on eri­no­mai­nen keit­to­as­ti­a­ma­te­ri­aa­li, joka so­pii kaik­keen ruo­an­lait­toon. Pin­noi­tet­tu­jen as­ti­oi­den run­ko­ma­te­ri­aa­li­na alu­mii­ni on yli­voi­mai­nen eri­no­mai­sen läm­mön­joh­to­ky­kyn­sä an­si­os­ta. Alu­mii­ni on sit­keä ja jous­ta­va ma­te­ri­aa­li, jota on ke­vyt kä­si­tel­lä. Va­lu­rau­ta on eri­no­mai­nen pais­to- ja hau­du­tu­sas­tia hy­vän läm­mön­va­raa­mis­ky­kyn­sä ta­kia.

Hack­ma­nin uu­si Ro­tis­ser on am­mat­ti­lais­ta­son pais­to­sar­ja, joka on saa­nut en­tis­tä vah­vem­man Hard­tec Su­pe­ri­or non-stick -pin­noit­teen. Uu­si pin­noi­te kes­tää myös me­tal­li­set työ­vä­li­neet. Pan­nut kes­tä­vät ko­ne­pe­sun ja uu­nia jopa 250 as­tee­seen.

Top Chef -voit­ta­ja Ak­se­li Her­le­vin vin­kit me­he­vän pih­vin pais­ta­mi­seen:

1. Va­lit­se laa­du­kas­ta suo­ma­lais­ta pih­vi­li­haa. Kok­kien van­han sa­nan­las­kun mu­kaan hy­vän li­han voi pi­la­ta, mut­ta huo­nos­ta li­has­ta ei saa hy­vää te­ke­mäl­lä­kään.

2. Ota pih­vit huo­neen­läm­pöön hy­vis­sä ajoin, vä­hin­tään tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta.  Jos lai­tat kyl­män pih­vin pan­nul­le, niin pan­nu jääh­tyy ja saat pais­te­tun li­han si­jas­ta kei­tet­tyä.

3. Maus­ta pih­vi suo­lal­la ja pip­pu­ril­la en­nen pais­ta­mis­ta. Tämä on ma­ku­a­sia. Jos maus­tat pih­vin suo­lal­la en­nen pais­ta­mis­ta, liha me­net­tää kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na enem­män nes­tet­tä kuin liha, joka suo­la­taan pais­ta­mi­sen jäl­keen. En­nen pais­ta­mis­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la maus­tet­tu liha mais­tuu kui­ten­kin pa­rem­mal­ta. Maku on ai­na yk­kö­nen.

4. Rus­kis­ta pih­vit ai­na kuu­mal­la pan­nul­la. Kun pais­tat pih­vin kuu­mal­la pan­nul­la, ta­pah­tuu li­han pin­nal­la ke­mi­al­li­nen re­ak­tio, jon­ka seu­rauk­se­na syn­tyy run­saas­ti ma­ku­ai­nei­ta ja kau­nis pais­to­pin­ta (Mail­lard-re­ak­tio).  It­se suo­sin pais­ta­mis­ta vois­sa,  jon­ka se­as­sa on tim­ja­mi­nok­sia ja käm­me­nel­lä pöy­tää vas­ten murs­kat­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

5. Pih­vin koko ja pak­suus vai­kut­ta­vat pais­to­ta­paan.  Voit lop­pu­kyp­sen­tää ison pih­vin uu­nis­sa ja pais­taa pie­nem­män pih­vin suo­raan pan­nul­la. Jos kyp­sen­nät pih­viä tai ko­ko­nais­ta fi­lee­tä uu­nis­sa, kyt­ke uu­ni ma­ta­lal­le läm­möl­le  (90-110  as­tet­ta) ja käy­tä di­gi­taa­lis­ta läm­pö­mit­ta­ria. Nau­dan si­sä­fi­lee on me­dium, kun sen si­sä­läm­pö­ti­la on 47-50 as­tet­ta, sii­tä eteen­päin me­dium+ jne…

6. Ve­täy­ty­mi­nen on yh­tä tär­keä osa pih­vin val­mis­tus­ta kuin pais­ta­mi­nen. Nyrk­ki­sään­tö­nä on, et­tä pih­vi saa ve­täy­tyä kak­si ker­taa sen ajan, jon­ka se on uu­nis­sa, mut­ta noin 10-15 mi­nuut­tia fo­li­on al­la riit­tää. Näin pih­vin nes­teet pää­se­vät ta­saan­tu­maan li­han so­lu­kois­sa, ei­kä se va­lu­ta nii­tä ulos heti leik­kaa­mi­sen jäl­keen. Ve­täy­tä liha läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa. jot­ta se ei pää­se jääh­ty­mään.

Top Chef -voit­ta­ja Ak­se­li Her­le­vi joh­dat­ti pan­nu­kou­lu­lai­sia pih­vin­pais­ton sa­loi­hin. Ak­se­lin vin­kit he­rät­ti­vät run­saas­ti kiin­nos­tus­ta.

Ak­se­li pais­toi Tam­mi­sen ro­tu­kar­jan ul­ko­fi­lee ja ent­recô­te Hack­ma­nin Ro­tis­ser-pais­tin­pan­nul­la. Uy­si Ro­tis­ser on am­mat­ti­lais­ta­son pais­to­sar­ja, joka on saa­nut en­tis­tä vah­vem­man Hard­tec Su­pe­ri­or non-stick -pin­noit­teen. Uu­si pin­noi­te kes­tää myös me­tal­li­set työ­vä­li­neet. Pan­nut kes­tä­vät ko­ne­pe­sun ja uu­nia jopa 250 as­tee­seen.

 

Oi­kea vii­ni aa­te­loi maut

Co­les­law-sa­laat­ti

½ var­hais- tai val­ko­kaa­li

3 pork­ka­naa, kuo­rit­tui­na

2dl ma­jo­nee­sia

½ dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1rkl so­ke­ria

suo­laa ja pip­pu­ria

1. Leik­kaa kaa­li ohuik­si sui­ka­leik­si.

2. Raas­ta kuo­ri­tut pork­ka­nat jouk­koon.

3. Li­sää ma­jo­nee­si ja val­ko­vii­nie­tik­ka.  Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. An­na sa­laa­tin maus­tua huo­neen­läm­mös­sä noin puo­li tun­tia, tai kun­nes kaa­li on peh­men­ty­nyt. Pih­vin ja co­les­law-sa­laa­tin kump­pa­nik­si so­pii hy­vin run­saan he­del­mäi­nen Chill Out Vis­ta Mer­lot. Sa­laa­tin kaa­lis­sa on kit­ke­ryyt­tä, jon­ka vas­ta­pai­no­na vii­nin kan­nat­taa ol­la ei-tan­nii­nis­ta ja he­del­mäis­tä. Kaa­lin ma­kua voi peh­men­tää vii­neil­lä, jois­sa on ma­keut­ta ja ha­pok­kuut­ta. Täl­lai­set vii­nit ovat usein myös lois­ta­va va­lin­ta maus­tet­tu­jen ruo­kien, ku­ten itä­mais­ten herk­ku­jen, seu­raan.

Chill Out Vis­ta Mer­lot 75cl PET, 6,48 €, Al­kon nro 484047

 

Au­ra­juus­to-pää­ry­nä­sa­laat­ti

1dl au­ra­juus­toa, mu­rus­tet­tu­na

2 pää­ry­nää

1 en­dii­vi

1dl sak­san­päh­ki­nöi­tä, paah­det­tui­na

iso kou­ral­li­nen re­vit­tyä vi­her­sa­laat­tia

Kas­ti­ke:

½ dl ryp­si­öl­jyä

2rkl hu­na­jaa

2rkl val­kois­ta bal­sa­mi­coa

1tl tryf­fe­li­öl­jyä

suo­laa ja pip­pu­ria

1. Paah­da sak­san­päh­ki­nät kui­val­la, kuu­mal­la pais­tin­pan­nul­la.

2. Pese pää­ry­nät ja leik­kaa kan­nat pois. Leik­kaa pää­ry­nät pi­tuus­suun­nas­sa nel­jään loh­koon. Sen jäl­keen sie­men­ko­ta on help­po lei­ka­ta pois. Leik­kaa pää­ry­nä ohuik­si vii­pa­leik­si.

3. Leik­kaa en­dii­vi hal­ki. Pois­ta kova kan­ta­o­sa sekä uloin ker­ros. Leik­kaa ohuik­si sui­ka­leik­si.

4. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Som­mit­te­le ai­nek­set sa­laa­tik­si lau­ta­sil­le.

Au­ra­juus­to-pää­ry­nä­sa­laa­tin kans­sa tar­joil­ta­van pih­vin seu­ra­na toi­mii peh­me­än he­del­mäi­nen Chill Out Sun­set. Tämä luon­nos­taan tan­nii­ni­ses­ta Ca­ber­net Sau­vig­non -ry­pä­lees­tä teh­ty vii­ni so­pii hie­nos­ti ras­vai­sen ja suo­lai­sen au­ra­juus­ton kump­pa­nik­si. Pe­ri­aat­tees­sa he­del­mät ku­ten pää­ry­nä ei­vät sovi tan­nii­ni­sen vii­nin pa­rik­si, mut­ta täs­sä ta­pauk­ses­sa juus­ton ras­vai­suus ta­sa­pai­not­taa ma­kua. Sa­mal­la lail­la run­saas­ti pip­pu­roi­tu pih­vi ja tan­nii­ni­set vii­nit ei­vät sovi yh­teen, mut­ta epä­suh­dan voi kor­ja­ta ker­mai­sel­la kas­tik­keel­la. 

Chill Out Sun­set Ca­ber­net Sau­vig­non 3L BiB, 25,90 €, Al­kon nro 435748

Worc­hes­ters­hi­re-ma­jo­nee­si pih­vin seu­rak­si

2dl täys­ma­jo­nee­sia

5rkl Worc­hes­ters­hi­re-kas­ti­ket­ta

Se­koi­ta ai­nek­set huo­lel­li­ses­ti kes­ke­nään. Kas­ti­ke toi­mii eri­no­mai­ses­ti raa´an li­han kans­sa, esi­mer­kik­si car­pac­cio tai tar­tar.

Pan­nu­kou­lun noin 150 vie­raal­le oli ka­tet­tu her­kul­li­nen nou­to­pöy­tä, jos­sa oli tar­jol­la Ak­se­li Her­le­vin re­sep­teil­lä val­mis­tet­tu­ja co­les­law-sa­laat­tia ja au­ra­juus­to-pää­ry­nä­sa­laat­tia sekä Tam­mi­sen mau­kas­ta Ro­tu­kar­jan li­haa Worc­hes­ters­hi­re-ma­jo­nee­sin kera.  Sa­laat­tien ja ma­jo­nee­sin oh­jeet: ko­ti­ja­keit­tio.fi

Co­les­law-sa­laa­tin pa­rik­si oli va­lit­tu run­saan he­del­mäi­nen Chill Out Vis­ta Mer­lot.

Fis­kar­sin vies­tin­tä­pääl­lik­kö Siru Nori haas­tat­te­lee ma­te­ri­aa­li­tek­nii­kan dip­lo­mi-in­si­nöö­ri Riit­ta Kui­vas­ta pais­tin­pan­nun va­lin­nas­ta ja huol­los­ta.

Vii­ni­maan Mar­ko Val­ke­a­pää opas­ti löy­tä­mään so­pi­vat vii­nit pih­vien kera.

 

Ku­vat Ma­rek Sa­bo­gal

Yh­teis­työs­sä:

Lue Myös

Näin uppopaistaminen onnistuu

Sopivasti tarjottavaa juhlapöytään

Kevään parhaat kuohuviinit

Näin uppopaistaminen onnistuu

Sopivasti tarjottavaa juhlapöytään

Kevään parhaat kuohuviinit

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

Täytä laskiaispulla uudella tavalla - 3 herkullista ideaa

Neljä herkullista äitien­päi­vä­kakkua

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Riistan kaverit

Eeron suklaa-lakritsifondant

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Riistan kaverit

Eeron suklaa-lakritsifondant

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Manuela Boscon ja Tuure Kilpeläisen unelmien paratiisi on huvila maalla

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.