Koti ja keittiö 11/2008
1 pellillinen
4 munaa
1 l maitoa
2 dl vettä
1 pss (105 g) perunasosejauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 palsternakka (200 g)
2 - 3 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
(1 rkl tuoretta timjamia)
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, vesi, perunasosejauhe, jauhot suola ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää loput maidosta. Sekoita kunnolla ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori palsternakka ja vuole siitä pitkittäin hyvin ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, reunalliseen uunipannuun. Levitä päälle palsternakkalastut. Ripottele päälle valkosipuli, rouhittua mustapippuria ja sormisuolaa sekä halutessasi timjaminlehtiä.
4. Paista pannukakkua uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2