Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2008

Palsternakka-perunapannukakku

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, vesi, perunasosejauhe, jauhot suola ja öljy...

1 pel­lil­li­nen

4 mu­naa

1 l mai­toa

2 dl vet­tä

1 pss (105 g) pe­ru­na­so­se­jau­het­ta

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

3/4 tl suo­laa

1 rkl öl­jyä

1 pals­ter­nak­ka (200 g)

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

sor­mi­suo­laa

(1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia)

1. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää puo­let mai­dos­ta, vesi, pe­ru­na­so­se­jau­he, jau­hot suo­la ja öl­jy. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja li­sää lo­put mai­dos­ta. Se­koi­ta kun­nol­la ja an­na tai­ki­nan tur­vo­ta noin puo­li tun­tia.

2. Kuo­ri pals­ter­nak­ka ja vuo­le sii­tä pit­kit­täin hy­vin ohui­ta las­tu­ja kuo­ri­ma­veit­sel­lä tai juus­to­höy­läl­lä. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun, reu­nal­li­seen uu­ni­pan­nuun. Le­vi­tä pääl­le pals­ter­nak­ka­las­tut. Ri­pot­te­le pääl­le val­ko­si­pu­li, rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria ja sor­mi­suo­laa sekä ha­lu­tes­sa­si tim­ja­min­leh­tiä.

4. Pais­ta pan­nu­kak­kua uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ