Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Paksoi-nuudelikeitto

Suikaloi kasvikset ja puolita sienet...

1 (250 g) pak­soi­kaa­li

100 g kii­nan­kaa­lia

1 pie­ni pala pur­joa

2 kes­ki­ko­kois­ta pork­ka­naa

50 g sii­ta­ke­sien­tä

25 g nuu­de­lia

2 mu­nan mu­na­kas

Lie­mi:

8 dl vet­tä

1/2 dl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 las­tua sus­hi-in­ki­vää­riä tai

1/2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1. Sui­ka­loi kas­vik­set ja puo­li­ta sie­net.

2. Kas­ta nuu­de­lit pa­rik­si mi­nuu­tik­si kie­hu­vaan ve­teen, nos­ta ne ylös ja va­lu­ta.

3. Val­mis­ta pais­tin­pan­nul­la ohut mu­na­kas, ri­pot­te­le pin­nal­le hiu­kan suo­laa ja kää­ri se rul­lal­le. Leik­kaa rul­la ohuik­si vii­pa­leik­si.

4. Pane lie­mi­ai­nek­set kat­ti­laan. Kie­hau­ta lie­mi, li­sää kas­vis­sui­ka­leet ja kie­hau­ta ne­kin ke­vy­es­ti.

5. Li­sää lie­meen sie­net, nuu­de­lit ja vii­mei­sek­si mu­na­kas­vii­pa­leet. Tar­joa heti.