Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.7.2021

Paista varhais­pe­ru­na­pizza uunissa tai grillissä

Kun keitettyjä pottuja on syöty tarpeeksi, nakkaapa perunat pizzaan.

Pe­ru­na­piz­za

25 min + ko­ho­a­mi­seen ja pais­ta­mi­seen 40 min . hel­poh­ko . noin 12 e

4 an­nos­ta

Poh­ja:

2 dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

½ tl suo­laa

noin 4 ½ dl du­rum- tai piz­za­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

½ sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

suo­laa, muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

12 kei­tet­tyä, kyl­mää pien­tä pe­ru­naa

300 g vuo­hen­juus­toa, moz­za­rel­laa tai fe­taa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

olii­vi­öl­jyä, tuo­rei­ta yrt­te­jä, syö­tä­viä kuk­kia, sie­me­niä tai päh­ki­nöi­tä

1. Tee poh­ja. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mu­rus­tel­tu hii­va jouk­koon. Li­sää suo­la. Alus­ta jau­hot vä­hän ker­ral­laan tai­ki­naan. Li­sää öl­jy ja jat­ka vai­vaa­mis­ta vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Pei­tä kul­ho ja an­na tai­ki­nan nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Lai­ta kak­si pel­tiä uu­niin. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

3. Se­koi­ta sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te rans­kan­ker­maan. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na kah­teen tai nel­jään osaan. Pyö­rit­te­le jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä pal­loik­si. Kau­li ohuik­si poh­jik­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Lai­ta poh­jat lei­vin­pa­pe­rei­neen kuu­mil­le pel­leil­le. Esi­pais­ta poh­jia 5 mi­nuut­tia.

Le­vi­tä rans­kan­ker­ma­se­os esi­pais­te­tuil­le poh­jil­le. Le­vi­tä pääl­le puo­let par­me­saa­nis­ta ja vii­pa­loi­dut pe­ru­nat. Li­sää ha­lu­tes­sa­si myös vuo­hen­juus­to, moz­za­rel­la tai feta. Voit li­sä­tä sen myös vas­ta pais­ta­mi­sen jäl­keen.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes piz­za on kyp­sä.

6. Vii­meis­te­le piz­zat lo­pul­la par­me­saa­nil­la, öl­jyl­lä, yr­teil­lä, syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja sie­me­nil­lä. Tar­joa heti.

Vink­ki: Li­sää pais­ta­mi­sen jäl­keen piz­zan pääl­le esi­mer­kik­si kyl­mä­sa­vu­loh­ta, bre­sa­o­laa tai par­man­kink­kua. Voit myös oi­kais­ta poh­jan kans­sa ja käyt­tää kau­pan val­mis­ta tuo­re­piz­za­poh­jaa.

Jos pais­tat pe­ru­na­piz­zat gril­lis­sä, tee niis­tä pie­nem­piä ja pais­ta en­sin yh­del­tä puo­lel­ta il­man täyt­tei­tä ja kään­nä piz­za en­nen kuin la­dot sil­le täyt­teet. Jat­ka gril­laa­mis­ta kun­nes poh­ja on kyp­sä.

Lue Myös

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.