Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Paista varhais­pe­ru­na­pizza uunissa tai grillissä

Kun keitettyjä pottuja on syöty tarpeeksi, nakkaapa perunat pizzaan.

Pe­ru­na­piz­za

25 min + ko­ho­a­mi­seen ja pais­ta­mi­seen 40 min . hel­poh­ko . noin 12 e

4 an­nos­ta

Poh­ja:

2 dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

½ tl suo­laa

noin 4 ½ dl du­rum- tai piz­za­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

½ sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

suo­laa, muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

12 kei­tet­tyä, kyl­mää pien­tä pe­ru­naa

300 g vuo­hen­juus­toa, moz­za­rel­laa tai fe­taa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

olii­vi­öl­jyä, tuo­rei­ta yrt­te­jä, syö­tä­viä kuk­kia, sie­me­niä tai päh­ki­nöi­tä

1. Tee poh­ja. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mu­rus­tel­tu hii­va jouk­koon. Li­sää suo­la. Alus­ta jau­hot vä­hän ker­ral­laan tai­ki­naan. Li­sää öl­jy ja jat­ka vai­vaa­mis­ta vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Pei­tä kul­ho ja an­na tai­ki­nan nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Lai­ta kak­si pel­tiä uu­niin. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

3. Se­koi­ta sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te rans­kan­ker­maan. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na kah­teen tai nel­jään osaan. Pyö­rit­te­le jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä pal­loik­si. Kau­li ohuik­si poh­jik­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Lai­ta poh­jat lei­vin­pa­pe­rei­neen kuu­mil­le pel­leil­le. Esi­pais­ta poh­jia 5 mi­nuut­tia.

Le­vi­tä rans­kan­ker­ma­se­os esi­pais­te­tuil­le poh­jil­le. Le­vi­tä pääl­le puo­let par­me­saa­nis­ta ja vii­pa­loi­dut pe­ru­nat. Li­sää ha­lu­tes­sa­si myös vuo­hen­juus­to, moz­za­rel­la tai feta. Voit li­sä­tä sen myös vas­ta pais­ta­mi­sen jäl­keen.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes piz­za on kyp­sä.

6. Vii­meis­te­le piz­zat lo­pul­la par­me­saa­nil­la, öl­jyl­lä, yr­teil­lä, syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja sie­me­nil­lä. Tar­joa heti.

Vink­ki: Li­sää pais­ta­mi­sen jäl­keen piz­zan pääl­le esi­mer­kik­si kyl­mä­sa­vu­loh­ta, bre­sa­o­laa tai par­man­kink­kua. Voit myös oi­kais­ta poh­jan kans­sa ja käyt­tää kau­pan val­mis­ta tuo­re­piz­za­poh­jaa.

Jos pais­tat pe­ru­na­piz­zat gril­lis­sä, tee niis­tä pie­nem­piä ja pais­ta en­sin yh­del­tä puo­lel­ta il­man täyt­tei­tä ja kään­nä piz­za en­nen kuin la­dot sil­le täyt­teet. Jat­ka gril­laa­mis­ta kun­nes poh­ja on kyp­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ