Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.7.2021

Paista varhais­pe­ru­na­pizza uunissa tai grillissä

Kun keitettyjä pottuja on syöty tarpeeksi, nakkaapa perunat pizzaan.

Pe­ru­na­piz­za

25 min + ko­ho­a­mi­seen ja pais­ta­mi­seen 40 min . hel­poh­ko . noin 12 e

4 an­nos­ta

Poh­ja:

2 dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

½ tl suo­laa

noin 4 ½ dl du­rum- tai piz­za­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

½ sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

suo­laa, muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

12 kei­tet­tyä, kyl­mää pien­tä pe­ru­naa

300 g vuo­hen­juus­toa, moz­za­rel­laa tai fe­taa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

olii­vi­öl­jyä, tuo­rei­ta yrt­te­jä, syö­tä­viä kuk­kia, sie­me­niä tai päh­ki­nöi­tä

1. Tee poh­ja. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mu­rus­tel­tu hii­va jouk­koon. Li­sää suo­la. Alus­ta jau­hot vä­hän ker­ral­laan tai­ki­naan. Li­sää öl­jy ja jat­ka vai­vaa­mis­ta vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Pei­tä kul­ho ja an­na tai­ki­nan nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Lai­ta kak­si pel­tiä uu­niin. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

3. Se­koi­ta sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te rans­kan­ker­maan. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na kah­teen tai nel­jään osaan. Pyö­rit­te­le jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä pal­loik­si. Kau­li ohuik­si poh­jik­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä. Lai­ta poh­jat lei­vin­pa­pe­rei­neen kuu­mil­le pel­leil­le. Esi­pais­ta poh­jia 5 mi­nuut­tia.

Le­vi­tä rans­kan­ker­ma­se­os esi­pais­te­tuil­le poh­jil­le. Le­vi­tä pääl­le puo­let par­me­saa­nis­ta ja vii­pa­loi­dut pe­ru­nat. Li­sää ha­lu­tes­sa­si myös vuo­hen­juus­to, moz­za­rel­la tai feta. Voit li­sä­tä sen myös vas­ta pais­ta­mi­sen jäl­keen.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes piz­za on kyp­sä.

6. Vii­meis­te­le piz­zat lo­pul­la par­me­saa­nil­la, öl­jyl­lä, yr­teil­lä, syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja sie­me­nil­lä. Tar­joa heti.

Vink­ki: Li­sää pais­ta­mi­sen jäl­keen piz­zan pääl­le esi­mer­kik­si kyl­mä­sa­vu­loh­ta, bre­sa­o­laa tai par­man­kink­kua. Voit myös oi­kais­ta poh­jan kans­sa ja käyt­tää kau­pan val­mis­ta tuo­re­piz­za­poh­jaa.

Jos pais­tat pe­ru­na­piz­zat gril­lis­sä, tee niis­tä pie­nem­piä ja pais­ta en­sin yh­del­tä puo­lel­ta il­man täyt­tei­tä ja kään­nä piz­za en­nen kuin la­dot sil­le täyt­teet. Jat­ka gril­laa­mis­ta kun­nes poh­ja on kyp­sä.

Lue Myös

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sitruunainen hollan­dai­se­kastike ahvenfileille

Täyteläinen tryffelikastike kruunaa kala- ja kasvisaterian

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sitruunainen hollan­dai­se­kastike ahvenfileille

Täyteläinen tryffelikastike kruunaa kala- ja kasvisaterian

Hanna Linnakko

Pienet ja makeat cookie dough -tryffelit

Hanna Linnakko

Rustiikkinen sipulikeitto

Hanna Linnakko

Tyylikäs siiderillä maustettu äyriäiskeitto

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2