Koti ja Keittiö 09/06
(16–18 käärylettä)
1 iso (n. 1 kg) savoijin- tai valkokaali
Täyte:
2 dl risottoriisiä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk (390/230 g) viipaloituja herkkusieniä
1 tlk (315/160 g) kuutioituja sekasieniä (miedosti suolattuja)
2 sipulia
puolet yksikyntisestä valkosipulista
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 1/2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1 dl ruoanvalmistuskermaa
Valeluun:
1/2 dl siirappia
1 dl kasvislientä
1. Poista kaalista kanta ja rikkinäiset päällyslehdet.
2. Pane kattilaan vesi, merisuola ja kaali ja keitä kaalia hiljalleen noin 10–15 minuuttia, kunnes lehdet ovat pehmenneet.
3. Kumoa vesi pois ja irrota pehmenneet lehdet kaalinkerästä. Poista tarvittaessa kova lehtiruoti.
4. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi.
5. Valmista täyte. Valuta, kuivaa ja silppua sienet. Silppua myös sipuli. Kuullota sienet ja sipuli pannulla öljyssä.
6. Yhdistä kaikki täytteen aineet. Jaa täyte tasaisesti tarvittaessa puolitetuille kaalinlehdille ja kääri lehdet tiiviiksi rulliksi.
7. Pane kääryleet uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
8. Sekoita keskenään kasvisliemi ja siirappi ja voitele seoksella kääryleet hyvin. Lisää pohjalle tilkka kasvislientä ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa noin tunnin ajan. Valele kääryleitä siirappi-kasvisliemellä paistamisen aikana useaan kertaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2