(6 hengelle)
1 dl saksanpähkinöitä
3 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1/2–1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus kanelia
5 dl kanalientä
2 1/2 dl maitoa
1/2 l keitettyä
kurpitsasosetta
2 dl soseutettua porkkanaa
1 dl kuohukermaa
1/2 dl tummaa rommia
2–3 rkl sokeria tai
fariinisokeria
1. Paahda pähkinöitä 180- asteisen uunin keskitasolla uunipellillä leivinpaperin päällä viitisen minuuttia. Hakkaa hienoksi rouheeksi.
2. Sulata voi isossa kattilassa ja ripottele jauhot, suola, valkopippuri ja kaneli kattilaan.
3. Sekoita hyvin ja kypsennä seosta pari minuuttia.
4. Lisää kanaliemi ja maito vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes liemi on tasaista.
5. Kuumenna kiehumapisteeseen sekoittaen, kunnes keiton pohja on paksuuntunut.
6. Lisää kurpitsasose, porkkanasose ja kerma. Sekoita hyvin ja keitä muutama minuutti.
7. Lisää lopuksi rommi ja sokeri, tarkista keiton maku.
8. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Koristele keitto paahdetulla saksanpähkinärouheella ja tarjoa höyryävän kuumana.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2