Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2012

Paahdettu punajuu­ri­sa­laatti

Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto viimeistelevät salaatin.

4–6 an­nos­ta

1 kg pu­na­juu­ria

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

so­ke­ria

mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku suo­la­hei­nää

1 ruuk­ku fri­see­sa­laat­tia

200 g vuo­hen­juus­toa

1. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

2. Lai­ta pu­na­juu­ret kul­hoon ja maus­ta lo­rauk­sel­la bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa. Li­sää ri­paus so­ke­ria, suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria.

3. Revi sa­laa­tit kul­hoon. Mu­ren­na tai pa­loit­te­le vuo­hen­juus­to. Lai­ta vuo­hen­juus­toa ja pu­na­juu­ria sa­laa­tin jouk­koon.

4. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ja tar­joa.