Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2010 KU­VAT UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Paahdettu fenkoli

Halkaise ja huuhtele fenkoli. Poista kova kanta ja lohko fenkoli. Levitä fenkolilohkot pellille tai uunivuokaan...

2–3 fen­ko­lia

noin 3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Hal­kai­se ja huuh­te­le fen­ko­li. Pois­ta kova kan­ta ja loh­ko fen­ko­li. Le­vi­tä fen­ko­li­loh­kot pel­lil­le tai uu­ni­vuo­kaan.

2. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä ja sit­ruu­na­me­hua. Ri­pot­te­le suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria ja kään­te­le. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes fen­ko­lit peh­me­ne­vät ja saa­vat vä­riä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 45 min