2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 rkl kylmää vettä
1/2 dl ruokosokeria
140 g pekaanipähkinöitä
1/2 dl vaahterasiirappia
5 omenaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
50 g voita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta
1. Nypi keskenään jauhot ja huoneenlämpöinen voi. Lisää vettä tarvittaessa ja mausta taikina sokerilla. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia.
2. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
3. Rouhi pekaanipähkinät ja laita ne piirakan pohjalle. Valuta päälle vaahterasiirappia.
4. Viipaloi omenat ja ruskista ne nopeasti kanelin, inkiväärin ja fariinisokerin kanssa. Asettele omenaviipaleet piirakan päälle.
5. Kypsennä piirakkaa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa heti viileän vaniljakastikkeen kera.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2