3 dl bulguria tai rikottuja ohrasuurimoita
2 keltasipulia
3 omenaa
1/2 iso kurkku
1 ruukku silputtua persiljaa
noin 1/2 dl silputtua tuoretta minttua
1 prk (170 g) mustia kivettömiä oliiveja
2 sitruunan mehu
noin 1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
1. Keitä bulgur tai ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan voimakkaan makuisessa kasvisliemessä ja valuta suurimot. Kumoa suurimot kulhoon jäähtymään.
2. Kuullota silputut sipulit öljytilkassa. Lisää pieneksi kuutioitu omena ja paista edelleen noin minuutin ajan.
3. Yhdistä kulhoon sipuli-omenaseos, hienoksi silputut yrtit, pieneksi pilkottu kurkku, oliivit, sitruunanmehu ja oliiviöljy. Mausta salaatti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
4. Anna salaatin maustua viileässä noin tunnin ajan ennen tarjoilua ja tarjoa esim. pitaleipien kanssa sellaisenaan tai aterian lisäkkeenä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2