SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT SANNA PEURAKOSKIKOTI JA KEITTIÖ 9/2012
4 annosta
4 broilerin rintaleikettä
suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl voita
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 omenaa
1 plo (0,33–0,5 l) kuivaa
omenasiideriä
½ liha- tai kasvisliemikuutio
muutama oksa timjamia
1 rkl fariinisokeria
n. 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
(maissitärkkelystä tai
perunajauhoja)
1. Pyyhi broilerit talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista niihin pannulla voissa kaunis väri. Laita hetkeksi sivuun.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese ja viipaloi omenat. Jos käytät ulkomaisia omenoita, kuori ne. Kuullota omenoita ja sipuleita miedohkolla lämmöllä voissa noin 10 minuuttia.
3. Lisää pannulle broilerit. Kaada pannulle siideri ja kiehauta seos. Lisää lihaliemikuutio, timjami ja fariinisokeri. Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
4. Lisää kerma ja anna seoksen kiehahtaa. Voit halutessasi saostaa liemen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa peruna- tai juuresmuusin ja vihreän salaatin kanssa.
Vinkki: Voit myös halutessasi käyttää broilerin minuuttipihvejä tai rintafileitä. Niiden kypsymisaika on luullista rintaleikettä lyhyempi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2