Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Nyhtöhirvi ja punasipuli-karpalohilloke

Mureaksi paistettu nyhtöhirvi tarjotaan salaatinlehdiltä ja kruunataan punasipuli-karpa­lo­hil­lok­keella.

 4–6 an­nos­ta

Nyh­tö­hir­vi:

1 kg hir­ven la­paa tai kul­ma­pais­tia

1 rkl sa­vu­pap­ri­ka­jau­het­ta

1 rkl suo­laa

2 rkl mus­co­va­do- tai ruo­ko­so­ke­ria

Maus­te­kas­ti­ke:

2 dl li­ha­lien­tä

2 dl olut­ta

1 tl in­ki­vää­riä

2–3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2–3 rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

Pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lo­ke:

2–3 pu­na­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

4 rkl ruo­ko­so­ke­ria

½ tl suo­laa

¾ dl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 dl kar­pa­loi­ta

Tar­joi­luun:

sa­laa­tin­leh­tiä

1. Se­koi­ta pap­ri­ka­jau­he, suo­la ja so­ke­ri kes­ke­nään. Hie­ro seos li­han pin­taan. Nos­ta liha uu­ni­vuo­kaan ja an­na ol­la noin tun­nin ajan huo­neen­läm­mös­sä.

2. Siir­rä liha uu­niin ja kyp­sen­nä 225 as­tees­sa 20 mi­nuut­tia ja las­ke uu­nin läm­pö sit­ten 125–150 as­tee­seen. Jat­ka kyp­sen­nys­tä vie­lä 4–5 tun­tia.

3. Val­mis­ta pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lo­ke. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ohuik­si ren­kaik­si. Kuu­men­na voi pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja pais­ta kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Li­sää so­ke­ri ja suo­la ja jat­ka pais­ta­mis­ta het­ken. Li­sää bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja an­na hau­tua 15–20 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa kar­pa­lot. Ota pan­nu lie­del­tä ja an­na jääh­tyä.

4. Ota pais­ti uu­nis­ta, kun liha on mu­re­aa, pei­tä fo­li­ol­la ja an­na te­key­tyä puo­li tun­tia.

5. Mit­taa maus­te­kas­tik­keen ai­nek­set kat­ti­laan ja an­na kie­hua hil­jal­leen 20–30 mi­nuut­tia.

6. Revi liha haa­ru­koi­den avul­la nyh­tä­mäl­lä ja se­koi­ta jouk­koon maus­te­lie­mi.

7. Tar­joa nyh­tö­hir­vi sa­laa­tin­leh­dil­tä pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lok­keen kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Kar­pa­loi­nen ja maus­tei­nen Ma­y­cas del Li­ma­ri Re­ser­va Es­pe­ci­al Pi­not Noir 2013, Chile, 14,99 e

Lue Myös

Täytetyt kanaco­les­law­pa­tongit

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Mausteinen lihapata

Täytetyt kanaco­les­law­pa­tongit

Herkullinen omenapossu syntyy hapokkaista omenoista

Mausteinen lihapata

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Thaimaalainen jauhe­li­ha­sa­laatti

Balsamico-sienihilloke

Herkullinen punasipulisilli

Kesäinen kalaleipä

Balsamico-sienihilloke

Herkullinen punasipulisilli

Kesäinen kalaleipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.