Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Nyhtöhirvi ja punasipuli-karpalohilloke

Mureaksi paistettu nyhtöhirvi tarjotaan salaatinlehdiltä ja kruunataan punasipuli-karpa­lo­hil­lok­keella.

 4–6 an­nos­ta

Nyh­tö­hir­vi:

1 kg hir­ven la­paa tai kul­ma­pais­tia

1 rkl sa­vu­pap­ri­ka­jau­het­ta

1 rkl suo­laa

2 rkl mus­co­va­do- tai ruo­ko­so­ke­ria

Maus­te­kas­ti­ke:

2 dl li­ha­lien­tä

2 dl olut­ta

1 tl in­ki­vää­riä

2–3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2–3 rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

Pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lo­ke:

2–3 pu­na­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

4 rkl ruo­ko­so­ke­ria

½ tl suo­laa

¾ dl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 dl kar­pa­loi­ta

Tar­joi­luun:

sa­laa­tin­leh­tiä

1. Se­koi­ta pap­ri­ka­jau­he, suo­la ja so­ke­ri kes­ke­nään. Hie­ro seos li­han pin­taan. Nos­ta liha uu­ni­vuo­kaan ja an­na ol­la noin tun­nin ajan huo­neen­läm­mös­sä.

2. Siir­rä liha uu­niin ja kyp­sen­nä 225 as­tees­sa 20 mi­nuut­tia ja las­ke uu­nin läm­pö sit­ten 125–150 as­tee­seen. Jat­ka kyp­sen­nys­tä vie­lä 4–5 tun­tia.

3. Val­mis­ta pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lo­ke. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ohuik­si ren­kaik­si. Kuu­men­na voi pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja pais­ta kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Li­sää so­ke­ri ja suo­la ja jat­ka pais­ta­mis­ta het­ken. Li­sää bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja an­na hau­tua 15–20 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa kar­pa­lot. Ota pan­nu lie­del­tä ja an­na jääh­tyä.

4. Ota pais­ti uu­nis­ta, kun liha on mu­re­aa, pei­tä fo­li­ol­la ja an­na te­key­tyä puo­li tun­tia.

5. Mit­taa maus­te­kas­tik­keen ai­nek­set kat­ti­laan ja an­na kie­hua hil­jal­leen 20–30 mi­nuut­tia.

6. Revi liha haa­ru­koi­den avul­la nyh­tä­mäl­lä ja se­koi­ta jouk­koon maus­te­lie­mi.

7. Tar­joa nyh­tö­hir­vi sa­laa­tin­leh­dil­tä pu­na­si­pu­li-kar­pa­lo­hil­lok­keen kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Kar­pa­loi­nen ja maus­tei­nen Ma­y­cas del Li­ma­ri Re­ser­va Es­pe­ci­al Pi­not Noir 2013, Chile, 14,99 e

Lue Myös

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Osso buco

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Broilerivartaat

Pikkelöity punasipuli

Appelsiini-viikunahilloke

Sipulihilloke

Pikkelöity punasipuli

Appelsiini-viikunahilloke

Sipulihilloke

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2