RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS ANNA KRISTERI KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 10/2015
4–6 annosta
Nyhtöhirvi:
1 kg hirven lapaa tai kulmapaistia
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl suolaa
2 rkl muscovado- tai ruokosokeria
Maustekastike:
2 dl lihalientä
2 dl olutta
1 tl inkivääriä
2–3 rkl balsamiviinietikkaa
2–3 rkl muscovadosokeria
Punasipuli-karpalohilloke:
2–3 punasipulia
1 rkl voita
4 rkl ruokosokeria
½ tl suolaa
¾ dl balsamiviinietikkaa
1 dl karpaloita
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä
1. Sekoita paprikajauhe, suola ja sokeri keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja anna olla noin tunnin ajan huoneenlämmössä.
2. Siirrä liha uuniin ja kypsennä 225 asteessa 20 minuuttia ja laske uunin lämpö sitten 125–150 asteeseen. Jatka kypsennystä vielä 4–5 tuntia.
3. Valmista punasipuli-karpalohilloke. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna voi pannulla. Lisää sipulit ja paista kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sokeri ja suola ja jatka paistamista hetken. Lisää balsamiviinietikka ja anna hautua 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa karpalot. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Ota paisti uunista, kun liha on mureaa, peitä foliolla ja anna tekeytyä puoli tuntia.
5. Mittaa maustekastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia.
6. Revi liha haarukoiden avulla nyhtämällä ja sekoita joukkoon mausteliemi.
7. Tarjoa nyhtöhirvi salaatinlehdiltä punasipuli-karpalohillokkeen kanssa.
Viinisuositus: Karpaloinen ja mausteinen Maycas del Limari Reserva Especial Pinot Noir 2013, Chile, 14,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2