Artikkeli

Nopeat marjapuustit

6 dl veh­nä­jau­ho­ja (+ käm­me­nel­li­nen jau­ho­ja lei­vin­pöy­däl­le)

1 dl so­ke­ria

150 g voi­ta tai 1,2 dl öl­jyä

2 mu­naa

1 dl mai­toa

1/2 tl suo­laa

30 g hii­vaa + 1/2 dl vet­tä

2 tl kar­de­mum­maa

Täy­te:

4 dl tuo­rei­ta mar­jo­ja +

1 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

1. Se­koi­ta tai­ki­nan kui­vat ai­neet.

2. Yh­dis­tä mai­to, muna ja hii­va­lie­mi jau­hoi­hin. Se­koi­ta no­pe­as­ti ja ta­put­te­le tai­ki­na jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä kor­va­puus­tien ta­paan le­vyk­si.

3. Le­vi­tä le­vyl­le mar­jat ja hyy­te­lö­so­ke­ri. Kää­ri levy rul­lak­si ja leik­kaa nel­jän sen­tin pa­loik­si. Kie­pau­ta kier­teen hel­ma poh­jak­si ja ase­ta pys­ty­puus­ti muf­fi­ni­vuo­kaan. Voi­te­le mai­dol­la. An­na ko­ho­ta vuo­as­sa kak­sin­ker­tai­sek­si.

4. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

5. Jäl­ki­ruo­ka­na tar­joil­ta­es­sa ri­pot­te­le mar­ja­puus­teil­le esi­mer­kik­si tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta. Va­nil­ja­kas­ti­ke so­pii oheen eri­no­mai­ses­ti.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ