Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Naudan­fi­lee­pihvit ja dijon-espressovoi

4 kpl (à 150 g) nau­dan­fi­lee­pih­ve­jä

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

1 rkl voi­ta ja 1 rkl öl­jyä

Di­jon-esp­res­so­maus­te­voi:

100 g voi­ta

3/4 dl esp­res­so­juo­maa

1 1/2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1. Val­mis­ta maus­te­voi. Se­koi­ta säh­kö­vat­kai­mel­la huo­neen­läm­pöi­seen voi­hin jääh­ty­nyt esp­res­so use­as­sa eräs­sä. Li­sää si­nap­pi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Kaa­vi peh­meä maus­te­voi voi­pa­pe­ril­le ja muo­toi­le vois­ta ta­nak­ka pöt­kö. Kää­ri voi­pa­pe­ri tii­viik­si rul­lak­si maus­te­voin ym­pä­ril­le ja lai­ta pa­ket­ti pa­kas­ti­meen vä­hin­tään tun­nik­si.

3. Val­mis­ta pih­vit. Ota pih­vit huo­neen­läm­pöön tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta. Kui­vaa li­han pin­ta ja pai­ne­le pih­vit käm­me­nel­lä noin 2 cm pak­suik­si.

4. Kuu­men­na pan­nus­sa voi ja öl­jy ja pais­ta pih­ve­jä mo­lem­min puo­lin noin 3 mi­nuut­tia, pa­ris­sa eräs­sä kes­ki­kuu­mal­la pan­nul­la.

5. Maus­ta kyp­sät pih­vit suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Leik­kaa kuu­man pih­vil­le sii­vu di­jon-esp­res­so­maus­te­voi­ta.