Koti ja keittiö 10/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
noin 10 kpl
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl anista
1 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl ruisjauhoja
Lisäksi:
seesamin-, pellavan-
tai unikonsiemeniä
1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, anis, vehnäjauhot ja osa ruisjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput ruisjauhoista taikinaan. Kohota tunnin ajan.
2. Jaa taikina 10 osaan ja kauli ohuiksi levyiksi. Käytä apuna ruisjauhoja, jottei taikina tartu pöytään. Nosta pyörylät leivinpaperille pellille (yhdelle mahtuu 3–4 näkkileipää). Tee keskelle reikä muotilla tai lasilla. Anna kohota noin 10 min.
3. Pistele haarukalla. Sivele halutessasi vedellä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät näkkileivät pala!
Vinkki! Näkkileipien päälle voi
ripotella myös sormisuolaa.
Valmistusaika: noin 30 min. + kohotusajat 1 t 10 min ja paistoaika 5 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2