Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Naanleivät

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jogurtti ja mausteet ja osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Vaivaa loput jauhoista taikinaan käsin alustaen...

(4–6 kpl)

2 dl vet­tä

1 pss kui­va­hii­vaa

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 tl suo­laa

2 tl hu­na­jaa

10 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

3–4 rkl see­sa­min­sie­me­niä

Li­säk­si:

öl­jyä uu­ni­pel­lin voi­te­luun

1. Se­koi­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää jo­gurt­ti ja maus­teet ja osa jau­hois­ta puu­haa­ru­kal­la se­koit­ta­en. Vai­vaa lo­put jau­hois­ta tai­ki­naan kä­sin alus­ta­en. An­na tai­ki­nan nous­ta lei­vin­lii­nan al­la noin 20 mi­nuut­tia.

2. Jaa tai­ki­na 4–6 osaan jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä. Öl­jyä kak­si uu­ni­pel­tiä ja ta­put­te­le tai­ki­na­pa­lat (2–3 / pel­ti) suo­raan pel­lil­le ohuik­si lei­pä­sik­si. An­na lei­pien ko­ho­ta pel­lil­lä het­ken ai­kaa. Voi­te­le ve­del­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le see­sa­min­sie­me­niä.

3. Kyp­sen­nä lei­piä uu­nis­sa gril­li­vas­tus­ten al­la (250 as­tet­ta) noin 3–5 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta rus­kis­tuu. Ota pel­ti uu­nis­ta, kään­nä lei­vät ja pais­ta vie­lä toi­set 3–5 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ