RUOKA MARI HARJULA SISUSTUS MILLA KUUSINEN KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2014
6 kpl
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
3 dl grahamjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
Uunipeltien voiteluun:
öljyä
Pinnalle:
2–3 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi:
50 g voita sulatettuna
(tuoretta minttua hienonnettuna)
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jogurtti, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina hyvin. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.
3. Jaa taikina 6 osaan jauhotetulla leivinpöydällä. Öljyä kaksi uunipeltiä ja taputtele taikinapalat pellille ohuiksi leipäsiksi. Anna kohota noin 20 minuuttia.
4. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
5. Paista uunin yläosassa 275 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes leivät saavat väriä.
6. Voitele leivät heti paistamisen jälkeen pelkällä voisulalla tai mintulla maustetulla voisulalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2