Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
12 - 16 pullaa
2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Vaniljatäyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 pss (63 g) vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
Voiteluun: muna
Päälle: raesokeria, mantelilastuja tai -rouhetta
1. Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Jos käytät kuivahiivaa lämmitä neste noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon mausteet ja muna.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa kulhon reunoilta ja kädestä, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
3. Sekoita rahkaan vaniljakastikeainekset ja sokerit.
4. Kauli taikina noin 30 x 50 cm:n levyksi. Levitä vaniljatäyte levylle ja ripottele päälle mustikat. Kääri rullalle ja leikkaa 12 - 16 osaan. Laita kierteet paperisiin muffinivuokiin ja anna kohota.
5. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja tai -rouhetta. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2