Mustapapukeitto on perinteinen latinalaisen Amerikan ruoka, joka sopii niin etukuin pääruoaksi. Paras keitto syntyy hiljalleen keitetyistä kuivatuista mustapavuista. Chipottet ovat savustettuja jalopenochilejä, joita myydään mm. säilykkeinä, kastikkeissa ja kuivattuna.
5 dl kuivattuja mustapapuja huuhdottuina ja yön yli liotettuina
100 g amerikanpekonifileetä
3 keltasipulia
3 lehtisellerin vartta
1 dl pitkäjyväistä tummaa riisiä
1/2 dl oliiviöljyä
4 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa
1/2 tl cayennepippuria
noin 1 l vahvaa kanalientä
suolaa maun mukaan
Tomaattisalsa:
4 tomaattia
1 säilötty jalopeno- tai chipottechili
1 1/2 rkl öljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
1. Silppua pekoni, sipuli ja lehtiselleri. Kuullota ne oliiviöljyssä mausteiden kanssa oliiviöljyssä.
2. Lisää pavut, riisi ja kanaliemi. Keitä keskilämmöllä noin tunnin ajan, kunnes pavut ovat pehmenneet.
3. Valmista salsa. Puolita tomaatit ja koverra sisukset lusikalla. Hienonna tomaatin hedelmäliha, chili ja valkosipuli. Yhdistä ainekset tarjoiluastiaan ja anna makujen tasaantua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
4. Soseuta keitto, lisää tarvittaessa vettä ja tarjoa keitto salsan kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2