Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAT SAN­NA PEU­RA­KOS­KI­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2013

Mustapapuja tomaat­ti­kas­tik­keessa

Mustapavut tomaat­ti­kas­tik­keessa ovat herkullinen lisäke esim. grillatulle härälle.

4 an­nos­ta

7 dl mus­ta­pa­pu­ja

1 rkl öl­jyä

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

2 ½ dl vet­tä

1 ½ rkl ka­na­fon­dia

400 g ko­ko­nai­sia säi­löt­ty­jä

to­maat­te­ja

1 laa­ke­rin­leh­ti

½ tl suo­laa

1. Lai­ta mus­ta­pa­vut ve­teen, li­o­ta 10–12 tun­tia. Sii­vi­löi vesi pois ja huuh­te­le pa­vut.

2. Kei­tä pa­pu­ja run­saas­sa ve­des­sä 40–60 mi­nuut­tia. Va­lu­ta.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja kuu­ti­oi pap­ri­ka.

4. Kuu­men­na öl­jy pan­nus­sa. Li­sää si­pu­lit ja kään­te­le muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

5. Li­sää pap­ri­kat, pa­vut ja muut ai­nek­set. Kei­tä hil­jal­leen 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti.

Vink­ki! Pi­kai­nen mus­ta­pa­pu­li­sä­ke val­mis­tuu mus­tis­ta säi­ly­ke­pa­vuis­ta (esim. Go Green), joi­ta ei tar­vit­se li­ot­taa ei­kä keit­tää pit­kään.