MARI HARJULA • KUVAT SANNA PEURAKOSKIKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
4 annosta
7 dl mustapapuja
1 rkl öljyä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika
2 ½ dl vettä
1 ½ rkl kanafondia
400 g kokonaisia säilöttyjä
tomaatteja
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
1. Laita mustapavut veteen, liota 10–12 tuntia. Siivilöi vesi pois ja huuhtele pavut.
2. Keitä papuja runsaassa vedessä 40–60 minuuttia. Valuta.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika.
4. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipulit ja kääntele muutaman minuutin ajan.
5. Lisää paprikat, pavut ja muut ainekset. Keitä hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Poista laakerinlehti.
Vinkki! Pikainen mustapapulisäke valmistuu mustista säilykepavuista (esim. Go Green), joita ei tarvitse liottaa eikä keittää pitkään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2